5 tips van onze lenzenspecialist

Bij Brilart kan je terecht voor zowel brillen als lenzen. Deze keuze is écht een persoonlijke beslissing. De ene zweert bij lenzen, de andere kiest graag van tijd tot tijd een nieuw montuur. Wat je ook kiest, bij Brilart adviseren we je met de glimlach.

 

Onze lensspecialiste Sarah (Brilart Heule) bundelt in deze blog haar tips voor een correct gebruik van lenzen, aangezien we merken dat zelfs doorwinterde lenzendragers af en toe ook vraagtekens in hun ogen hebben.

 

 

1. Ook lenzen evolueren

 

De lenzen van vroeger zijn niet meer de lenzen van nu. Lukte het vroeger niet om lenzen te dragen, maak dan zeker eens een afspraak om de huidige situatie samen te bekijken.

Lenzen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd en geoptimaliseerd en we hebben al flink wat mensen kunnen helpen die vroeger geen lenzen konden verdragen. Zo bestaan er nu bijvoorbeeld ook multifocale lenzen die twee oogafwijkingen corrigeren en je dus geen leesbril meer nodig hebt.

We starten steeds met een gratis lensaanpassing, waarbij we een oogmeting uitvoeren en een gedetailleerd zicht krijgen op de traanlaag, de conditie van de oogleden en je hoornvlies.

Tijdens je afspraak geven we je de nodige tips & tricks om je lenzen in te zetten en krijg je ook testlenzen mee naar huis.

 

2. Maak je lenzen dagelijks grondig schoon

 

Draag je week- of maandlenzen, maak deze dan elke dag schoon met lenzenvloeistof door ze op een propere handpalm te leggen en er zachtjes op te wrijven met de wijsvinger van je andere hand (ongeveer 20 seconden). Spoel daarna nog even na met lenzenvloeistof. Gewoon je lenzen in de lenzenvloeistof dippen, maakt deze niet volledig proper.Bold

Vergeet ook niet je lenshouder geregeld te reinigen met lenzenvloeistof, zo voorkom je ooginfecties.
 

3. Opgelet met water

 

Lenzen en water zijn geen geschikte combo, vooral bij contactlenzen. Ook al is het fijn om alles goed te zien onder de douche, toch is het beter om je lenzen uit te doen. Het is niet goed als lenzen in contact komen met kraantjeswater aangezien je ogen mogelijk kunnen geïnfecteerd worden met bacteriën die aanwezig zijn in water. Idem met water in het zwembad trouwens. Daar heb je bovendien nog het schadelijk effect van chloor.

 

Hou je je lenzen liever aan, vergeet ze dan ook zeker niet te reinigen na contact met water of kies voor daglenzen.

 

Oh ja, je lenshouder of lenzen reinigen met kraantjeswater is ook een absolute no go! Gebruik steeds steriele lenzenvloeistof.

 

 

4. Respecteer de duur van je lenzen

 

Je hebt daglenzen, weeklenzen en maandlenzen en die duurtijd is niet zomaar gekozen. Het is belangrijk dat je tijdig je lenzen ververst. Draag je bijvoorbeeld maandlenzen langer dan 4 weken, dan laat de lens na de vermelde periode steeds minder zuurstof door naar je oog en gaat ook de pasvorm achteruit.

Geen nieuwe lenzen in huis? Spring binnen in één van onze winkels of bestel je lenzen makkelijk online.

 

5. Hou een bril als back-up

 

Ben je fulltime lenzendrager, dan raden wij ook aan om steeds een bril bij de hand te hebben, zo kan je af en toe wisselen en worden je ogen minder gevoelig.

 

Ga je op reis met het vliegtuig, dan draag je beter een bril. In het vliegtuig is de lucht enorm droog zodat je lenzen gaan uitdragen en niet meer comfortabel aanvoelen.

 

Wil je bekijken of lenzen iets voor jou zijn? Of wens je een back-up bril aan te schaffen? Maak een afspraak in één van onze winkels. Wij voorzien met veel plezier de nodige tijd om samen met jou de beste zichtoplossing te vinden.

Maak nu je afspraak in onze winkel