Allemaal multifocaal: kiezen voor gemak

De laatste jaren wint de multifocale bril aan populariteit. Dankzij een oogmeting bij Brilart kom je erachter dat een bril met multifocale glazen ook veel gemakkelijker is. De multifocale brillen zijn een geweldige oplossing voor mensen die moeite hebben met scherp zien van zowel dichtbij als veraf. Je stapt eigenlijk over van twee unifocale brillen waarbij er maar één sterkte is naar een bril met twee verschillende sterktes.

De laatste jaren wint de multifocale bril aan populariteit
De laatste jaren wint de multifocale bril aan populariteit

Dichtbij en veraf

Multifocale brillen zijn ontworpen om een correctie te bieden voor verschillende afstanden. Er worden namelijk zones in de lens gebruikt om verschillende afstanden te corigeren. De bovenste zone is ontworpen voor veraf, terwijl de onderste zone van de lens ontworpen is voor dichtbij. Het midden van de lens is een geleidelijke overgang tussen de twee zones, waardoor de drager scherp zicht heeft op alle afstanden.

Kiezen voor gemak

Een multifocale bril is kiezen voor gemak. Dankzij de nieuwe technologieën hebben de multifocale brillen een enorme vooruitgang geboekt en zitten ze op een bijna perfect niveau waardoor ze een fantastisch scherp zicht leveren in een blik van 180 graden.

Met een multifocale bril kan je perfect kijken op leesafstand, tussenafstand en veraf en is het wisselen van brillen niet meer nodig. Vroeger zag je wel eens mensen die twee brillen bij zich hadden, om te autorijden en een boek te lezen bijvoorbeeld. Met een multifocale bril hoeft er geen onderscheid te zijn.

Een bril met multifocale glazen: dat is kiezen voor gemak!
Een bril met multifocale glazen: dat is kiezen voor gemak!

Let op: Vooraleer je de switch maakt van unifocaal naar multifocaal, laat je best je ogen meten door een gediplomeerde opticien, zoals Brilart.

Trends

De dikke brillenglazen behoren tot het verleden. Bij deze bril wordt er ook geen speciale rand meer in het glas geslepen dus tussen een unifocale bril en een multifocale bril zijn er geen verschillen wat betreft het uiterlijk.

Dikke brillenglazen behoren tot het verleden
Dikke brillenglazen behoren tot het verleden
Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een oogmeting.