Hoe kies je de juiste sportbril?

Om het sporten te vergemakkelijken kies je een sportbril die het beste bij je past. Of beter: die het beste bij jou en je sport past zodat je goed blijft presteren.

sportbril oakley - Brilart
Kies glazen met de juiste tint en sterkte

Welke glazen zijn het best in je sportbril?

Omdat het zicht voor jou als sporter noodzakelijk is, is een bril op sterkte de ideale oplossing. De verschillende glazen zijn voor elke sport anders. Een wielrenner heeft niet dezelfde glazen nodig als een basketballer.

Kies glazen met de juiste tint en sterkte voor jouw sport.

Als wielrenner is het belangrijk om valpartijen te vermijden maar ook om snel even over de schouder kijken, om in een fractie van een seconde een blik naar achteren te werpen. Om snel over je schouder te kijken zijn er bijvoorbeeld sterkte brillen met een breder gezichtsveld.

Transition-glazen of ook wel meekleurglazen genoemd, zijn glazen die ervoor zorgen dat de veranderde lichtintensiteit afneemt waardoor het niet ineens donker of licht wordt. Voor een skiër is het bijvoorbeeld fijn als de sneeuw minder fel voor de ogen is, terwijl je wel nog genoeg dieptezicht hebt. Voor elke individuele sporter, afhankelijk van welk soort sport je uitvoert, is er een bril die voldoet aan jouw wensen.

verschillende glazen voor sportbril - Brilart
Bij Brilart helpen we je met de keuze van jouw perfecte sportbril

Monturen van sportbrillen

Tijdens het sporten is de stevigheid en comfort van een sportbril ontzettend belangrijk want tijdens het zweten of na een stootje mag de bril niet afzakken. Houd daarom bij het kiezen van het montuur rekening met het volgende:

  • bril met een licht gewicht;
  • elastische band die je rond je hoofd bevestigt;
  • flexibele bril die aan je gezicht wordt aangepast;
  • gemaakt van antislip zoals rubber.

Alleen montuur aan de bovenkant

Er bestaan verschillende soorten monturen, zo heb je bijvoorbeeld brillen waar de glazen alleen vanboven vasthangen aan het montuur. Onderaan rusten de glazen dan op je wangen met als gevolg dat je geen montuur in je gezichtsveld krijgt wanneer je beweegt.

Lees hier àlles over sportbrillen op sterkte

Materiaal van sportbrillen

Zoals je hierboven al ontdekte is een bril met een licht gewicht zeker aan te raden. Enerzijds zorgt het ervoor dat hij niet afzakt en langs de andere kant voel je tijdens het sporten niet dat je een bril draagt. Een lichte bril heeft glazen gemaakt van kunststof zoals polycarbonaat en hoogwaardige NXT polyurethaan.

Deze kunststof is niet alleen de oplossing voor een lichte bril maar voorkomt dat je ernstige oogwonden oploopt bij een serieuze valpartij.

De meeste mensen kiezen vaak voor metaal. Gek is het niet, want zo’n dunne montuur van metaal staat je erg stijlvol. Alleen kan een rubberen montuur meer stevigheid en comfort bieden aangezien deze niet snel van je neus schuift.

Er is voor elke sport een sportbril op maat en dus voor ieder wat wils. Ontdek de verschillende sportbrillen in onze winkels in Torhout en Heule en kom ze passen zodat je jezelf snel naar een hoger sportniveau tilt.