Hoelang mag je je lenzen dragen?

Er gaat soms niets boven het gemak van lenzen: je ziet ze niet, voelt ze niet en doet ze gemakkelijk in en uit. Het is wel belangrijk om je lenzen op tijd te vervangen, zodat je infecties voorkomt. Maar hoelang mag je je lenzen eigenlijk dragen? Dat is afhankelijk van het type lens dat je gebruikt. Hier lees je precies wanneer je jouw lenzen weg moet gooien.

Grote keuze aan lenzen bij Brilart

Daglenzen

De naam zegt het al: daglenzen zijn ontworpen om een dag te dragen. Gemiddeld zijn ze ongeveer zestien uur per dag goed, waarna je ze direct in de prullenbak kan gooien. Dat betekent dat je ze niet schoon hoeft te maken, waardoor je meteen minder lenzenvloeistof gebruikt. Daglenzen zijn bovendien ideaal voor brildragers die af en toe lenzen willen gebruiken.

Weeklenzen

Wanneer je liever niet elke dag een nieuw paar lenzen wilt gebruiken, zijn weeklenzen een goede optie. Deze zijn een week goed wanneer je ze van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat draagt. Draag je ze regelmatig halve dagen? Dan zijn ze in sommige gevallen nog een week langer goed. Het voordeel van weeklenzen is dat ze veel zuurstof doorlaten en een uitkomst zijn voor mensen met droge ogen, maar tegelijkertijd erg zuinig zijn.

weeklenzen laten veel zuurstof door - Brilart
Weeklenzen draag je 1 week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat

Maandlenzen

Vind je het fijner om slechts één keer per maand een nieuw paar lenzen te hoeven openen? Dan zijn maandlenzen een goede keuze. Deze blijven dertig dagen goed, maar het is wel belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Dat betekent dat je de lenzen dagelijks schoonmaakt en in een schoon bakje met lenzenvloeistof legt. Zo voorkom je infecties en houd je de lenzen in topconditie. Lees hier hoe je je lenzen best onderhoudt.

Ben je toe aan nieuwe lenzen en wil je dag-, week- of maandlenzen bestellen? Het kan allemaal bij Brilart.