Infosessie: Multifocale leeslenzen

Op 18 januari verzamelden 25 Brilart-klanten zich voor een infosessie over presbyopie. “Euh, wablief?”, horen we je al denken. Presbyopie is het geleidelijk verliezen van het vermogen van het oog om actief te focussen op objecten dichtbij. Mensen beseffen aan de hand van kleine dagdagelijkse dingen dat hun zicht wat achteruit gaat.

Ondervind je dat het alsmaar moeilijker wordt om kleine lettertjes te lezen? Of is het lastig om te zoomen tussen verschillende afstanden? Zie je tekst wazig vanop een normale leesafstand? Krijg je steeds vaker te kampen met vermoeide ogen na een drukke dag?

 

Dit zijn allemaal tekenen van presbyopie. Gelukkig zijn er tal van kijkoplossingen die antwoord bieden op het verminderde kijkvermogen. Je kan kiezen voor een leesbril, een computerbril, een multifocale bril of voor leeslenzen. Die laatste is een zeer interessante oplossing. En bij Brilart volgden we een speciale opleiding om je nog beter te kunnen begeleiden en adviseren als het gaat om multifocale leeslenzen.

De functionele voordelen van multifocale leeslenzen:

  • Stabiele zicht bij het sporten en andere activiteiten
  • Lenzen kunnen onmogelijk beslaan
  • Multifocale leeslenzen simpelweg heel makkelijk
  • Aanpasbare optische afwijkingen (verschil tussen linker- en rechterlens)

 

DT1-MF_MainVisual_NL2

Niet alleen zijn er heel wat praktische voordelen verbonden aan het dragen van multifocale leeslenzen. Ook je look en uitstraling kan er wel bij varen. Een avondje stappen zonder bril: herkenbaar en aantrekkelijk idee?

Anderzijds is voor heel wat mensen het dragen van lenzen een absolute noodzaak. Denken we maar aan brandweermannen (-en vrouwen). Door het speciale persluchtmasker is het dragen van een bril nagenoeg onmogelijk.

 

Hoe vind je de optimale multifocale lenzen?

Maak een eerste afspraak met één van onze experts. Een oogmeting zal de sterkte van jouw multifocale lenzen bepalen. Vervolgens begeleiden we jou om de lenzen correct in te zetten en vervolgens weer uit te halen. Je krijgt van ons een testpakket voor 5 dagen mee.

 

Belangrijk is om de lenzen zo vaak mogelijk te dragen in normale dagdagelijkse situaties. Deze testperiode is van groot belang. Verzorg je ogen uiteraard ten allen tijde: voorzie voldoende licht bij het lezen, draag altijd een goede zonnebril bij felle lichtomstandigheden,… Heb je tijdens die testperiode (of er na) nog vragen? Neem onmiddellijk contact op met Brilart. We staan voor je klaar!

 

Maak tijdens deze periode al een tweede afspraak bij Brilart. Bij deze evaluatie gaan we na hoe het is gegaan. Een eventuele aanpassing aan de multifocale lenzen passen we onmiddellijk toe. En dan kan je definitief van start!

 

Kom langs voor een exacte oogmeting, maak een afspraak of blijf op de hoogte van onze infosessies!