Beschermt jouw stijlvolle zonnebril je ook tegen UV-stralen?

Het zonnetje schijnt, dus het is tijd om naar buiten te gaan! Je wordt natuurlijk helemaal blij van de zon, maar je moet jezelf ook goed tegen die warme zonnestralen beschermen. Goede zonnebrandcrème is dan onmisbaar, maar wat dacht je van je favoriete zonnebril? Tijdens het uitzoeken van een nieuwe bril let je waarschijnlijk vooral op de kleur en de vorm.

Dat is belangrijk, want je wilt er natuurlijk wel stijlvol bij kunnen lopen. Belangrijker is dat je bril ook bescherming moet bieden tegen schadelijke UV-stralen. Twijfel jij of je bril je ogen goed beschermt? Hier zijn een aantal tips waarmee je de kwaliteit van je zonnebril kunt checken.

Duurder is niet altijd beter

Veel mensen denken dat een dure bril gelijk staat aan een kwalitatieve bril. Ja, je ziet er natuurlijk heel modieus uit, maar niet alle luxemerken bieden het beste voor je ogen. Dat wil ook niet zeggen dat je juist op zoek moet naar heel goedkope brillen. Het is beter dat je kijkt naar de kwaliteit van de lenzen. Het frame van de bril zegt namelijk helemaal niks over de mate van UV-bescherming die een zonnebril biedt. Het is de kwaliteit van het glas dat invloed heeft op de bescherming van je ogen. Bij modemerken is deze focus op goede glazen niet altijd aanwezig. Zij vinden het vooral belangrijk dat jij er trendy uitziet.

Check het label

Wist je dat zonnebrillen meestal een label hebben waarmee de UV-bescherming wordt aangegeven? Om je ogen goed te beschermen, heb je minstens een bril met een UV400 label nodig. Deze exemplaren zijn de perfecte barrière voor je ogen, waardoor de schadelijke stralen van de zon je niks kunnen doen. Vooral op de heetste uren van de dag is deze bescherming een must. Tussen 10 uur en 14 uur schijnt de zon namelijk het sterkst, waardoor je ogen sneller beschadigd raken. Let wel op met UV-labels, aangezien sommige brillen een nep-label hebben.

Vraag het de specialist

Tijdens het zoeken naar een zonnebril is het altijd verstandig om een bezoek aan een specialist te brengen. In eerste instantie is dat omdat zij de juiste apparatuur hebben waarmee ze de kwaliteit van een zonnebril kunnen testen. De kwaliteit van de glazen is namelijk niet met het blote oog waarneembaar. Met behulp van een professionele oogmeting bij Brilart weet je in ieder geval zeker dat jouw ogen de beste bescherming krijgen. Daarnaast weten onze specialisten ook alles over pasvormen en huidige trends.

Zij kunnen je dus helpen met het uitzoeken van een bril die modieus is, maar die ook helemaal bij jou past. Zo heb je nog langer plezier van je nieuwe zonnebril.

Bekijk alvast de zonnebrillen in ons aanbod

Pas wel op, je bent verleid voor je het goed en wel beseft.