Neles kinderdroom blijft onuitputtelijke bron van inspiratie voor Brilart

Als je vraagt aan een kind wat het later wilt worden, dan krijg je de meest uiteenlopende antwoorden. Vroeger vielen avontuurlijke beroepen zoals brandweerman, politieagent of dokter het vaakst in de smaak, vandaag willen ze allemaal blogger, gamer of vlogger worden. De tijden veranderen. Vroeg je dertig jaar geleden aan zaakvoerder Nele wat ze wilde worden, dan antwoordde ze zonder aarzelen: “opticien!”

Nele in Brilart Heule
Nele gaat gericht op zoek naar coole exemplaren, brillen die kinderen met trots en goesting willen dragen

Als in een sprookje

Nele en Dimitri zijn de trotse eigenaars van Brilart. Het koppel baat twee vestigingen uit: één in Torhout en één in Heule. Met 18 jaar ervaring op de teller blijft één constante gelden: de passie voor brillen en mensen. “Nele is een onuitputtelijke bron van inspiratie, niet enkel voor mij, ook voor onze medewerkers en klanten”, vertelt Dimitri, zaakvoerder van Brilart en de man van Nele.

Hoe het allemaal begon …

Er was eens een tienjarig meisje dat Nele heette: een enthousiaste jongedame die niet over het beste zicht beschikte, net als zovele leeftijdgenootjes. Toen ze begon te ‘brillen’, kwam ze in het vizier van bullebakken en werd ze een tijdlang gepest. Ze zag ook kinderen rondom haar die hetzelfde meemaakten en had het daar moeilijk mee. Toen mensen haar vroegen wat ze later wilde worden, antwoordde ze resoluut en vol overgave: “opticien!” In die tijd was het aanbod kinderbrillen zeer beperkt. Er waren geen toffe of hippe kinderbrillen. Nele wilde daar verandering in brengen. En zo geschiedde.

Nele helpt bij het kiezen van de juiste bril
“Het is prachtig om te zien hoe Nele kinderen helpt bij het kiezen van de juiste bril, en vooral om die jongen of dat meisje met een glimlach de winkel te zien verlaten”, vertelt Dimitri

De daad bij het woord

Nele week nooit af van haar kinderdroom, geen moment. Toen ze klaar was met het middelbaar trok ze naar Brussel, waar ze begon aan haar studies optiek en optometrie. Aan het IORT, HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel) leerde ze het beroep in al haar facetten en ze specialiseerde zich in oogmetingen en contactlenzen. Tien jaar na datum zette ze de daad bij het woord.

Hippe, toffe en coole kinderbrillen

Nele realiseert elke dag haar droom, nu al bijna twintig jaar lang. Dimitri stapte mee in die droom en heeft daar nog geen enkel moment spijt van gehad. “Het is prachtig om te zien hoe Nele kinderen helpt bij het kiezen van de juiste bril, en vooral om die jongen of dat meisje met een glimlach de winkel te zien verlaten. En als kinderen gelukkig zijn, dan zijn de ouders dat ook”, vertelt Dimitri. Het zijn andere tijden. Vandaag is een bril dragen hip en je wordt niet meer automatisch gepest als je een bril op hebt, integendeel. De collecties zijn uitgebreider, gaan mee met de trends en zijn hip. Ondanks het aanbod gaat Nele echt gericht op zoek naar coole exemplaren, brillen die kinderen met trots en goesting willen en kunnen dragen.

Empathie is een troef

Dat Nele goed met kinderen omkan, is duidelijk. Een van de grootste troeven, naast haar uitgebreide kennis, is haar empathisch vermogen. Ze kan zich zeer goed verplaatsen in een ander en kan geen ‘miserie’ verdragen. Dat maakt haar niet enkel goed met kinderen, ook volwassenen vallen voor haar. “Nele heeft een zekere flair, is toegankelijk, beschikt over bakken kennis en combineert dat alles nog eens met een betoverende glimlach”, voegt Dimitri er nog aan toe. Het mag duidelijk zijn dat Nele een inspiratiebron is voor haar man en voor de zaak. “Ik wil haar al lang eens haar verhaal zelf laten vertellen, maar Nele is bescheiden en cameraschuw. Ze staat met andere woorden niet graag in het middelpunt van de belangstelling en gestoef is niet aan haar besteed.” Haar luisterend oor en open karakter maken van haar niet enkel de perfecte gastvrouw, ze is veel meer dan dat.

Zelf kennismaken met Nele? Is je zoontje of je dochter op zoek naar een hippe, trendy bril? Laat je overtuigen door een gepassioneerde vrouw met oog voor detail en de wensen van de allerkleinsten. Ook op zoek naar een bril, zonnebril of sportbril? Maak een afspraak en spring eens binnen in Brilart Heule of de vestiging in Torhout.

Is jouw zoon of dochter op zoek naar een hippe, trendy bril? Nele stelt alles in het werk om de allerkleinsten de allergrootste glimlach te bezorgen.