Sporten met scherper zicht: de voordelen van sportbrillen

Een gepassioneerde sporter weet dat elk detail van zijn uitrusting belangrijk is voor een geslaagde training. Of je nu racet op fietspaden, tussen de schapenweiden loopt of jezelf uitdaagt op bergpaden, er is één essentieel item dat je niet over het hoofd mag zien: een sportbril. Bij Brilart vind je een uitgebreide collectie sportbrillen die jouw prestaties naar een hoger niveau tillen.

Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Studiografie by Griet Vandepitte

Optimaal zicht en optimale bescherming

Een sportbril, al dan niet op sterkte, biedt verschillende voordelen. Hij zorgt er in de eerste plaats voor dat je tijdens het sporten scherp kan zien. Meer nog, je moet daarbij niet moet inboeten op vlak van veiligheid of comfort.

Dat comfort gaat gepaard met een optimale bescherming. Een sportbril beschermt je tegen stof, pollen en hevige weersomstandigheden. Daarnaast is ook de ingebouwde filter een groot pluspunt. Die beschermt je ogen tegen schadelijke UV-stralingen, waardoor verblinding door water of zon verleden tijd wordt.

Bovendien vangt een sportbril twee vliegen in één klap. Het montuur is vederlicht, maar kan tegelijk wel tegen een stootje. Op die manier kan je zorgeloos sporten en vertrouwen op de duurzaamheid van je sportbril.

Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Studiografie by Griet Vandepitte

Een sportbril voor jou?

Zwoegen wordt een klein beetje minder zweten als je voor een sportbril van Oakley Sport kiest. De brillen zijn ontworpen met een focus op prestatie en functionaliteit. De unieke Prizm-lenzen optimaliseren het contrast en de zichtbaarheid en zorgen ervoor dat sporters beter kunnen presteren. Dankzij de verstelbare neusbruggen passen de sportbrillen bij verschillende gezichtsvormen en maten. Bovendien kan je je sportbril zelf ontwerpen waardoor hij bij je sportoutfit past en je op een stijlvolle manier kan sporten.

Voor de avonturiers springt Julbo graag in de bres. Dit merk heeft sportbrillen voor zeilers, surfers, bergbeklimmers en skiërs. Afhankelijk van welke sport je beoefent, sluiten de brillen perfect aan bij je noden. Zo zijn ze waterdicht en beschermen ze je ogen tegen zon en vuil. Doe daar nog een ruime keuze aan kleuren en vormen bovenop en je vindt zeker de sportbril waar jij naar opzoek bent.

Op zoek naar een sportbril of ben je gewoon benieuwd? Maak een afspraak en ontdek ons sportaanbod in een Brilart-winkel in Torhout of Heule.

Sport zonder zorgen met een sportbril.