Stijlvol zien: populaire brilmonturen

Een bril is een deel van je persoonlijkheid. In de eerste plaats is jouw bril een functioneel correctiemiddel, maar daarnaast is het ook een stijlvol accessoire dat een meerwaarde biedt aan je alledaagse look. Het kiezen van een juiste montuur kan een wereld van verschil maken voor je uiterlijk en comfort. Daar helpen we je bij Brilart maar al te graag bij. Welke populaire monturen bestaan er en welke past nu het best bij jou?

Ontdek welke verschillende brilmonturen bestaan.

Tijdloze monturen

Of je nu kiest voor een rechthoekig, dik of randloos montuur, hun tijdloze uitstraling zorgt er steeds voor dat je stijlvol voor de dag komt. Daar waar bij een randloos montuur de nadruk op de glazen zelf ligt, ligt die bij een rechthoekig montuur op de strakke lijnen en de hoekige vorm. Beide zorgen voor een minimalistische uitstraling zonder veel afleiding van het montuur zelf.

Ook de dikke, oversized monturen zijn al een tijdje hip en trendy. Ze definiƫren je look en laten je gezicht kleiner en smaller lijken. Wie toch wat minder subtiel wil zijn, kan voor een opvallend kleur kiezen.

Een tijdloze bril met een kleine touch of gold.

Monturen met finishing touch

Soms mag ook een bril net dat tikkeltje feller, opvallender of verrassender zijn. Een cat-eye montuur heeft bijvoorbeeld een uitgesproken vrouwelijk silhouet dat subtiele hoeken en eenvoudige lijnen biedt. Ideaal voor zij die een vleugje vintage wel kunnen appreciƫren. Daarnaast heeft het browline montuur een opvallend bovenste deel dat je wenkbrauwen met elkaar verbindt. Misschien ben jij op zoek naar een verfijnde en gestroomlijnde look en is dit het montuur dat bij jou past.

Cat-eye en roze, vrouwelijker dan dit wordt het niet.

Welke montuur past bij mij?

Het vinden van een montuur dat bij je past, hangt van verschillende factoren af. Vooral je gezichtsvorm, persoonlijke voorkeur en comfort spelen een belangrijke rol. Zo is het geen slecht idee om voor jezelf uit te maken of je naar iets tijdloos op zoek bent of toch liever voor een gewaagde look gaat. Daarnaast is het voor je eigen comfort belangrijk dat je brilmontuur niet te groot of te klein is. Onze gouden raad? Probeer verschillende monturen en vraag raad aan je opticien.

Bij Brilart hebben we een uitgebreide collectie brilmonturen.
Benieuwd? Ontdek ons ruime aanbod online of maak een afspraak.