Van unifocaal naar multifocaal zonder moeite

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die een bril dragen. Natuurlijk draagt niet iedereen dezelfde bril en verschillen de ogen van mens tot mens. Sommige mensen hebben een leesbril nodig om moeiteloos hun favoriete boek te lezen en anderen hebben een bril nodig tijdens het autorijden.

Een bril voor dicht en een bril voor ver

Je hebt gegarandeerd ook weleens mensen gezien die zowel een bril op hun hoofd als een bril op hun neus dragen. Misschien ben jij wel zo iemand? Deze mensen kunnen in ieder geval niet goed lezen én niet goed veraf kijken. Maar twee brillen bij je hebben is natuurlijk niet de ideale oplossing.

Dankzij een oogmeting kom je erachter dat een multifocale bril veel gemakkelijker is. Je stapt dan over van twee unifocale brillen waarbij er maar één sterkte is naar een multifocale bril, een bril met twee verschillende sterktes.

Het verschil tussen een unifocale bril en een multifocale bril

Unifocale brillenglazen hebben slechts één sterkte om scherp te kunnen kijken. Denk aan een leesbril of een bril om ver te zien. Een unifocale bril heeft dus nooit twee scherptes. Multifocale brillenglazen daarentegen hebben wel twee verschillende sterktes in één glas. Daarom kan je met een multifocale bril zowel veraf als dichtbij goed zien. Vooraleer je de switch van unifocaal naar multifocaal, laat je best je ogen meten door een gediplomeerde opticien, zoals Brilart.

Tip: voor brildragende personen is het goed om de ogen om de twee jaar te laten testen. Maak hier je afspraak.

Een multifocale bril

Tegenwoordig hebben multifocale brillen alleen maar voordelen. Dankzij de nieuwe technologieën hebben de multifocale brillen een enorme vooruitgang geboekt en zitten ze op een bijna perfect niveau waardoor ze een fantastisch scherp zicht leveren in een blik van 180 graden. Met een multifocale bril kan je perfect kijken op leesafstand, tussenafstand en veraf en is het wisselen van brillen niet meer nodig. Nu kan je dus autorijden én je GPS bekijken zonder te switchen van bril.

Ook voor de computergebruikers is een multifocale bril de oplossing want zij krijgen geen last meer van hoofdpijn en/of vermoeide ogen door de tussenafstand van het scherm en de ogen. Door deze bril krijg je geen hoofdpijn als je de hele dag achter een computerscherm moet werken en ben je op het einde van de dag automatisch minder vermoeid.

Met een multifocale bril loop je niet achter op de mode. In tegendeel want zo’n bril wilt niet direct zeggen ‘dikke brillenglazen’.

De dikke brillenglazen behoren tot het verleden. Bij deze bril wordt er ook geen speciale rand meer in het glas geslepen dus tussen een unifocale bril en een multifocale bril zijn er geen verschillen wat betreft het uiterlijk.

De kosten van een multifocale bril

Kijk niet alleen naar de prijs. Goedkoop is duurkoop. Natuurlijk is het bij de ene winkelketen goedkoper dan de andere. Bij de laagste prijs krijg je vaak een zogenaamde “paardenbril”. Het zicht bij deze brillen is perfect, als je maar recht vooruit kijkt. Wanneer je tijdens het autorijden amper de zijspiegels ziet, is er iets niet in orde…

Neem daarom een goede bril en laat je niet gek maken door aanbiedingen. Het is tenslotte voor je veiligheid en gemak dat je een goede bril aanschaft, toch?

Loop jij tegenwoordig met twee brillen rond of is het langer dan twee jaar geleden dat je je ogen liet testen? Maak dan nu online een afspraak en tot binnenkort! Je ogen zullen je dankbaar zijn.