Verbeter je dieptezicht bij sportprestaties

Sporten en een bril dragen: dit gaat niet samen, denk je? Jawel hoor, het is net essentieel en bevorderlijk voor je sportprestaties wanneer je als sporter met een oogafwijking kiest voor een aangepaste bril. Sporten is een activiteit waarbij in het algemeen goed zien en meer specifiek dieptezicht super belangrijk zijn.

fietsbril is belangrijk om vallen te voorkomen - Brilart
Je zicht is maar beter haarscherp als je scherpe bochten moet nemen.

Wat is dieptezicht?

Dieptezicht is het vermogen om diepte te onderscheiden. Het is nodig om de afstand tussen objecten juist te kunnen beoordelen. Beelden zie je met beide ogen apart en de hersenen zorgen ervoor dat die twee afzonderlijke beelden verenigd worden. Dieptezicht is mogelijk met één oog, maar de meest optimale, snelle en meest precieze vorm van dieptezicht bekom je enkel met twee ogen.

Het belang van een goed dieptezicht tijdens het sporten

Wanneer je minder goed ziet aan één of beide ogen (door een ongeval, oogziekte, lui oog of andere oogafwijking), is er geen sprake van een optimaal dieptezicht. En laat dat net nodig zijn tijdens het sporten.

Je moet goed kunnen inschatten hoe ver iets zich precies bevindt.

Vooral bij balsporten zoals tennis, voetbal, volleybal, basketbal enz... is dieptezicht essentieel. Ook bij andere sporten is goed zien van groot belang. Wie geen perfect dieptezicht heeft, kan nooit topsporter worden en zelfs bij het recreatief sporten zal er hinder zijn. Geen idee of je een bril nodig hebt? Ontdek het hier.

Comfortabel sporten met een bril

Een oogafwijking ga je dus best corrigeren met de juiste brillenglazen aangepast aan jouw situatie. Een bril is het ideale hulpmiddel om goed te kunnen sporten, maar wanneer die niet voldoet, kan er al snel breuk voorkomen. Lenzen blijken ook niet steeds de perfecte match voor sporters te zijn. Een sportbril op sterkte daarentegen biedt wel de juiste oplossing om maximale sportieve prestaties te behalen.

Dieptezicht bij balsporten zoals tennis - Brilart

Een sportbril werd speciaal ontworpen om het hoofd te kunnen bieden aan schokken, is makkelijk te reinigen en blijft perfect zitten, zelfs al zijn de weersomstandigheden verre van ideaal. Het design is extra stevig en toch modieus.

Een bril voor elke sport

Bij een sportbril voor lopers is het belangrijk dat de bril stevig op de neus zit, hij bij elke schok goed blijft zitten en aangepast is aan fel zonlicht. Bij het fietsen kan een optimaal zicht van levensbelang zijn. Als je ziet met welke snelheid bochten genomen en obstakels gepasseerd worden, kan je maar beter perfect en scherp zien, toch?

De ergonomie van de bril moet kloppen en de bril moet tegen een stootje kunnen om een valpartij te overleven. Ben je veldrijder? Dan wil je natuurlijk een bril die snel weer moddervrij is. Bij balsporten is het hebben van een perfect (diepte)zicht een vereiste om de razendsnelle bal overal te kunnen volgen. Daarnaast zal het montuur ook tegen een stevig stootje moeten kunnen.

Er zijn te veel sporten om ze allemaal op te sommen, maar steeds geldt: de ideale sportbril combineert de aangepaste correctie met de praktische noodzaak. En die vind je bij Brilart.

Klaar om te sporten op topniveau? Waar wacht je op? Kom nu je op maat gemaakte sportbril uitkiezen en passen en sla de bal nooit meer mis.