Winkelmandje is leeg

BRILART_LOGO_Q.svg
BRILART_LOGO_M.svg

Wat is het verschil tussen een oogarts en een opticien?

In de eerste plaats is een oogarts een geneesheer. Dit betekent dat een oogarts zowat alles kan bepalen. Van lichtere tot zware oogaandoeningen. Naast de diagnose kan een oogarts ook een behandeling aanbieden.

Doorverwijzing naar de oogarts

Een opticien, zoals bij Brilart, is dan weer een expert die oogafwijkingen vaststelt door een professionele oogmeting uit te voeren. Al onze opticiens genoten overigens hun opleidingen in de meest gerenommeerde scholen van België.

Bij Brilart nemen we trouwens geen enkel risico: stellen we bij een oogmeting vast dat een onderzoek door een oogarts nodig is, dan verwijzen we onverwijld door. Ons credo is: je hebt maar twee ogen en die zijn kostbaar.

 

Bovendien is het zo dat een jongere onder de 18 jaar sowieso naar de oogarts moet indien hij/zij wil genieten van een verhoogde teruggave van het RIZIV.

Ben je ongerust of merk je een verminderd zicht? Maak een afspraak in een van onze winkels. Met een oogmeting uitgevoerd door experts detecteren we de ernst van het probleem en verwijzen we jou indien nodig door naar een oogarts.