We zoeken versterking voor onze belevingswinkels in Heule en Torhout   Bekijk onze vacatures 

BRILART_LOGO_Q
BRILART_LOGO_M

Professionele oogtest

Heb je de indruk dat je niet scherp meer ziet? Of heb je nood aan een nieuwe bril? Dan biedt Brilart een oogtest door experts aan. Met een oogtest of optometrie meten we de oogafwijking. Laat je je ogen meten bij Brilart, dan betaal je 25 euro, die je meteen terugkrijgt in de vorm van een tegoedbon. Dus heb je ook een bril of lenzen nodig, dan is de oogtest 100% gratis!

  • 20 - 30 minuten
  • direct resultaat
  • geconventioneerd opticien
  • gratis bij aankoop van een bril of lenzen

Zo werkt een oogtest

Voor elke oogtest passen we 6 stappen toe. Belangrijk om tot de juiste diagnose te komen. 

1. Bepaal de huidige sterkte

Draag je al een bril of contactlenzen? Dan bepalen we de sterkte hiervan met behulp van een focometer. Deze resultaten vergelijken we met de uitkomst van de oogtest. Zo zien we of er een verschil zit op beide waarden.

2. De eigenlijke oogtest

Hoe bepalen we een oogafwijking? Door naar foto’s te kijken. In een gespecialiseerde oogmeetcomputer kijk je naar een afbeelding. De foto ziet er eerst scherp uit en vervolgens onscherp. De resultaten die uit de computer rollen geven ons een duidelijk beeld van de afwijking. Dankzij deze autorefractor kunnen we op een exacte technische manier jouw oog en zicht in kaart brengen.

BRILART_HEULE_20170926_222

3. Wat verwacht jij van een oogtest?

We kunnen dan wel jouw ogen en zicht gaan meten maar belangrijk is ook wat jij wil. Wat zijn jouw klachten? En wat zijn jouw wensen en verwachtingen? Waar heb je last van? Kloppende hoofdpijn, brandend gevoel in de ogen? 

4. Genetische oogafwijking?

We zijn geen dokters en je hoeft ons je hele leven niet te vertellen. Maar bepaalde externe factoren kunnen jouw zicht troebleren. Daar hebben we graag weet van. Enkel zo kunnen we een exacte diagnose stellen. Is er sprake van een genetische oogafwijking? Of gebruik je bepaalde medicatie die eventueel een invloed kan hebben op jouw ogen? Wat voor werk doe je? Lees je veel op scherm?

brilart_optometrie

5. We gaan over naar de gezichtscherpte

Centraal in onze winkel vind je de oogmeetruimte. Daar bekijken we je ogen nog eens van naderbij. De gezichtscherpte bepalen we eerst voor je linkeroog, vervolgens je rechteroog en tot slot beide ogen samen. En nu gaan we nog eens meten:

Een veraf meting

Ben je ver of bijziend? Geen idee, goed: daar dient deze meting voor. Een veraf meting of sferische meting. Je kent het typische beeld wel waarbij je naar letters kijkt en verschillende lenzen voorgeschoteld krijgt. Wel, zo’n meting is dit dus. 

De cilindersterkte

Stap twee: de cilindrische sterkte bepalen. Dit is omdat de bolling van het oog een rol kan spelen in de oogafwijking. Door te kijken naar een beeld van bolletjes in een cirkel of een gelijkaardige afbeelding, kunnen we deze sterkte nagaan. De combinatie van de veraf meting en de cilindersterkte brengt ons bij de laatste stap.

Een dichtbij meting

Indien je aanvoelt dat het dichtbij kijken een probleem is, voeren we nog een dichtbij meting uit. Je krijgt een leeskaartje en opnieuw testen we met verschillende glazen van verschillende sterktes. Zo komen we te weten wat de meest geschikte sterkte is. 

BRILART_HEULE_20170926_221

6. Kijk jij in stereo?

Je bent er bijna van af. Nog een laatste test om te kijken of beide ogen vlot samenwerken. Eén oog geeft zicht, twee ogen geven diepte. Of kijken in stereo zoals we dat noemen. 

 

We kunnen héél veel. We zijn geconventioneerde opticiens met een jarenlange ervaring, onderlegd in refractie, keratometrie, aberrometrie, topographie, pupillometrie, tonometrie en voorste kamer analyse. Twijfelen we? Dan verwijzen we jou door naar een oogarts.

Maak online een afspraak voor een oogtest op het moment dat voor jou het best past.