Dampt jouw bril snel aan?

Je bril dampt aan, maar hoe komt dat eigenlijk? Dit vervelende fenomeen is heel eenvoudig uit te leggen. Het aandampen van een bril gebeurt voornamelijk in periodes waarin het koud en vochtig is buiten. Denk bijvoorbeeld aan de herfst en de winter. In deze periode zit de lucht vol met kleine waterdeeltjes die allemaal in contact komen met je brilglazen. Dat is geen probleem wanneer het koud is, maar zodra de lucht opwarmt ontstaat er condens. In dat geval is het contrast tussen de warme waterdeeltjes en jouw koude brilglazen namelijk te groot. Het resultaat? Je bril dampt aan.

 

Herken je je in dit probleem? Dan heb je vast ook last van deze 9 problemen die brildragers zeker herkennen.

brilart-blog-bril-dampt-aan

Wanneer beslaat je bril?

Er zijn een aantal bekende momenten waarop er condens op je bril ontstaat. In de meeste gevallen ontstaat het probleem door een warme luchtstroom, maar ook de vorm van je bril en van je gezicht kan een rol spelen. Was je bril wel eens beslagen toen je aan het sporten was? Dat komt door de hitte die van je gezicht afstraalt. De warme lucht kan niet zo makkelijk weg door de randen van je bril en daardoor ontstaat er condens. Daarnaast kan de hete lucht ook van buitenaf komen. Zo dampt je bril aan wanneer je van buiten naar binnen gaat en wanneer je een hete tas koffie drinkt.

Hoe los je het op?

Heel simpel: niet. Vaak lees je truukjes waar afwasmiddel of azijn aan te pas komen, of erger: scheerschuim en handzeep. Doe dit zeker niet! Brilart raadt deze ‘handige en goedkope oplossingen’ ten zeerste af, aangezien het de coating van je glazen kan aantasten. Het is heel eenvoudig en je zult er moeten mee leven, brilglazen beslaan nu eenmaal.  

 

Kun je er écht niet aan wennen en irriteert het je mateloos? Overweeg dan eens lenzen. Bestel eenvoudig je lenzen online in onze webshop.