Een bril en een mondmasker: enkele tips

Het is ondertussen al een evidentie om met een mondmasker rond te lopen, maar voor mensen met een bril is dit een nog steeds een grote uitdaging. De bril dampt aan door de warme lucht die vanonder het mondmasker ontsnapt, waardoor je bijna niets meer kunt zien. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dat probleem te verminderen, zodat jij zonder problemen met een mondmasker rondloopt. Scroll helemaal naar onder voor dé ultieme oplossing.

combineer een bril en een mondmasker - Brilart
Met een mondmasker aan dampt je bril al snel aan

Draag je masker hoger

Je voorkomt dat er warme lucht onder je bril komt door deze iets over je mondkapje te zetten. Doe hiervoor je mondkapje omhoog, waardoor deze net onder je ogen zit. Zo zal je bijna meteen merken dat je bril veel minder snel beslaat.

Zorg dat je mondkapje goed aansluit

Des te beter een mondkapje op je gezicht aansluit, des te minder warme lucht er op en onder je bril komt. Zelfgemaakte maskers sluiten meestal wat minder goed aan, omdat deze wat dikker zijn en helemaal van stof zijn gemaakt. Mondkapjes met een dunne ijzerdraad aan de bovenkant zijn de beste keuze. Deze vorm je moeiteloos naar je gezicht, waardoor er nauwelijks warme lucht kan ontsnappen.

Lees hier waarom truukjes met zeep, afwasmiddel of azijn absoluut géén oplossing zijn.

Stap over naar contactlenzen

Wanneer je beslagen brilglazen helemaal wilt vermijden, is het altijd mogelijk om over te stappen op lenzen wanneer je een mondkapje draagt. Daglenzen zijn dan een goede keuze, want deze gooi je na één dag gewoon weg, waardoor je ze gemakkelijk af kunt wisselen met je bril.

Mind blowing: onze anti-aandampspray

Anti fog spray van Art nog
Anti-damp coating spray van Art Nog - Verkrijgbaar bij Brilart voor 17,-

Halleluja, eindelijk. Een spray die het aandampen van je brilglazen volledig verleden tijd maakt. En bovendien poepsimpel:

  1. Spray 1x op elk brilglas, zowel langs de binnen- als de buitenkant
  2. Wrijf mooi open met de bijgeleverde microvezeldoek
  3. Geniet van een zuiver zicht

Hebben? Bestel ‘m nu online!

Denk jij ook 'waw, dit MOET ik hebben'?! Of ken je iemand die heel gelukkig zou zijn met een anti fog spray onder de kerstboom? Bestel 'm eenvoudig online en laat thuis leveren of kom hem afhalen bij Brilart Torhout of Heule!