Winkelmandje is leeg

Langskomen? Graag! Maak eerst online een afspraak.   afspraak maken 

Een bril en een mondmasker: enkele tips

Het is even wennen om met een mondmasker rond te lopen, maar voor mensen met een bril is dit een nog grotere uitdaging. Je zal namelijk merken dat je bril bijna meteen beslaat, waardoor je bijna niets meer kunt zien. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dat probleem te verminderen, zodat jij zonder problemen met een mondmasker rondloopt.

combineer een bril en een mondmasker - Brilart

Draag je masker hoger

Je voorkomt dat er warme lucht onder je bril komt door deze iets over je mondkapje te zetten. Doe hiervoor je mondkapje omhoog, waardoor deze net onder je ogen zit. Zo zal je bijna meteen merken dat je bril veel minder snel beslaat.

Zorg dat je mondkapje goed aansluit

Des te beter een mondkapje op je gezicht aansluit, des te minder warme lucht er op en onder je bril komt. Zelfgemaakte maskers sluiten meestal wat minder goed aan, omdat deze wat dikker zijn en helemaal van stof zijn gemaakt. Mondkapjes met een dunne ijzerdraad aan de bovenkant zijn de beste keuze. Deze vorm je moeiteloos naar je gezicht, waardoor er nauwelijks warme lucht kan ontsnappen.

Lees hier waarom truukjes met zeep, afwasmiddel of azijn absoluut géén oplossing zijn.

Stap over naar contactlenzen

Wanneer je beslagen brilglazen helemaal wilt vermijden, is het altijd mogelijk om over te stappen op lenzen wanneer je een mondkapje draagt. Daglenzen zijn dan een goede keuze, want deze gooi je na één dag gewoon weg, waardoor je ze gemakkelijk af kunt wisselen met je bril.

Lijken de daglenzen je wat? Bekijk ons aanbod en bestel gemakkelijk online. Heb je nog vragen? Kom dan gerust langs in de winkel (maak vooraf een afspraak).