Zo onderhoud je makkelijk je brilglazen

Geeft het jou ook zo’n zalig gevoel wanneer je jouw bril terug op je neus zet nadat je net de glazen hebt gereinigd? Het geeft je opnieuw een klare kijk op de wereld zonder vingerafdrukken, vetvlekken of strepen. Het is dan ook belangrijk om je brilglazen goed te onderhouden. Niet alleen voor je zicht, maar ook voor de levensduur van je glazen. Hoe reinig je jouw glazen nu op een correcte en veilige manier? We doen het even voor je uit de (poets)doeken.

Dagelijks reinigen van je brilglazen

Om langdurig je brilglazen te onderhouden, maak je van dit stappenplan best een dagelijks ritueel:

1. Je bril kuisen

Hou eerst je bril onder stromend water en spoel goed met koud water. Gebruik hierbij zeker geen detergent waar je de afwas mee doet.

Bril onder stromend water - géén detergent!
Houd je bril onder koud stromend water.

Neem daarna je Brilart-brillenspray en spuit langs de binnen- en buitenzijde van je glazen. Maak met je vingers een draaibeweging op je glazen.

Draaibeweging met je vingers op je glazen
Spuit met je Brilart-brillenspray en wrijf met je vinger.

2. Je bril afdrogen

Droog nu je glazen af met zacht keukenpapier of een papieren zakdoekje. Een zachte poetsdoek gebruik je beter niet wanneer je jouw bril met water reinigt. Dat laat een vette waas op de glazen achter, omdat dit type doekjes geen vocht opneemt.

Bril afdrogen met keukenpapier.
Droog af met zacht keukenpapier.

3. Je bril zonder water kuisen?

Dan gebruik je wel een zachte microvezeldoek. Gebruik in dit geval nooit keukenpapier. Papier is te hard en kan krassen op je glazen veroorzaken. En dat willen we nu net vermijden!

Mocht je last hebben van aandampende glazen als je een mondmasker draagt, lees dan deze tips om dat te vermijden.

Brilglazen grondig oppoetsen

Bovenstaande methode is meer dan voldoende voor de dagelijkse reiniging van jouw bril. Toch is het geen overbodige luxe om je bril af en toe eens grondig te laten oppoetsen. En daarvoor kan je uiteraard bij de specialisten van Brilart terecht. In ons ultrasoon brillenbad nemen we jouw bril eens goed onder handen. Via deze speciale reinigingstechniek wordt al het vuil grondig uit je bril verwijderd. Alle hoekjes en kantjes van jouw bril worden doeltreffend schoongemaakt. Resultaat? Een bril die er zo goed als nieuw uitziet. Bovendien bieden we je deze service gratis aan.

eyeshaker om je brilglazen thuis te onderhouden
Het brillenbad van Eyeshaker - naar de shop

Kun je niet meteen langskomen? Steek je bril dan thuis in bad met het brillenbad van Eyeshaker of het ultrasone trilbad voor thuisgebruik, van Ofar. Ook leuk als cadeautje!

Kan jouw bril een schoonmaakbeurt gebruiken? Spring binnen in onze brillenspeciaalzaken in Heule of Torhout, dompel jouw bril onder in ons ultrasoon brillenbad en stap buiten met kristalheldere glazen.