Kijk je de hele dag op een computerscherm? Bescherm je ogen!

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer om computerschermen heen. Kijk je niet naar het scherm van je laptop, dan staar je wel naar je smartphone of tablet. Wanneer je meer dan twee uur per dag naar beeldschermen kijkt, is het al de moeite waard om in een speciale computerbril te investeren. Maar wat maakt deze brillen nu zo bijzonder en wat doen ze voor je ogen? Hier vind je de antwoorden.

Vermoeide ogen als je te lang op scherm kijkt - Brilart

Het belang van een computerbril

Je ogen hebben het zwaar wanneer je lange tijd intensief naar een scherm op korte afstand kijkt. Hierdoor span je ze aan, wat juist voor vermoeidheid en irritaties kan zorgen. Zelfs wanneer je een normale bril draagt, is het niet goed om lange tijd naar een computerscherm te kijken. Een speciale bril met beeldschermglazen maakt dit net wat makkelijker voor je ogen, waardoor je minder spanning voelt en een betere houding aanneemt tijdens het computeren.

De verschillende soorten beeldschermglazen

Het is belangrijk om je beeldschermbril af te stemmen op jouw schermgebruik. Er zijn namelijk drie verschillende soorten die allemaal hun eigen specificaties hebben. Dit beïnvloedt op welke afstanden je scherp kunt zien met de bril. Zo heb je de keuze uit:

  • Brillen met scherp zicht van 40 centimeter tot een meter: ideaal wanneer je met je neus bovenop je scherm zit.
  • Brillen met scherp zicht van 40 centimeter tot 2 meter: voor als je tijdens het computeren ook met collega's overlegt of je aantekeningen bekijkt.
  • Brillen met scherp zicht van 40 centimeter tot 4 meter: voor als je ook naar een beeldscherm in de verte wilt kijken.
Ruime keuze monturen bij Brilart

Bescherm je ogen met een filter

Niet alleen de afstand van je beeldscherm vormt een probleem, maar ook het licht dat het beeld afgeeft. Dit blauwe licht kan je ogen beschadigen en voor gezondheidsklachten zorgen, zoals slapeloosheid. Een goede beeldschermbril heeft dus een ingebouwd filter, dat dit blauwe licht netjes tegenhoudt. Zo heb jij geen last van vermoeide ogen na een lange dag achter je computer.

Bescherm je ogen, maar bescherm ook je bril: enkele onderhoudstips voor je bril

Jouw computerbril van Brilart

Het is duidelijk dat een goede beeldschermbril allerlei voordelen met zich meebrengt. Je ziet het scherm beter, waardoor je niet voorover hoeft te bukken om te zien wat je doet. Dat verbetert je postuur en vermindert oogklachten. Tegelijkertijd houdt het ingebouwde filter schadelijk blauw licht tegen.

Wil je een kwalitatieve computerbril kopen? Kom dan langs bij Brilart om een mooi montuur uit te zoeken.