Je bril onderhouden, hoe doe je dat?

Je bril schoonmaken: een belangrijk klusje dat helaas niet altijd even makkelijk is. Wanneer je het niet goed doet, kan je de glazen namelijk beschadigen. Daarom is het belangrijk om deze tips op te volgen, zodat jij je bril altijd zo goed mogelijk onderhoudt.

bril onderhouden - Brilart
Beschadig je bril niet door hem verkeerd te onderhouden

Wat mag je zeker niet doen met je bril?

Voordat je leert hoe je je bril moet onderhouden, is het vooral belangrijk om te weten wat je niet moet doen. Er zijn een aantal kleine gewoontes die veel brildragers hebben, maar die helemaal niet goed zijn voor je bril.

Wat dacht je bijvoorbeeld van je bril kuisen met je T-shirt, een zakdoekje of keukenpapier?

Dit haalt het oppervlakkige vuil wel weg, maar zorgt tegelijkertijd voor krassen. Je wrijft op deze manier namelijk minuscule vuildeeltjes over je glazen, wat ze beschadigt. Wil je je bril onderhouden, dan is het ook belangrijk om alcoholdoekjes te vermijden. Deze doekjes verwijderen de ontspiegeling en de krasbestendige laag van je bril.

brillenspray bij Brilart
Nooit proper maken met je T-shirt, een zakdoek of keukenpapier, maar met brillenspray en een brillendoekje.

Stof van je bril weghalen

Merk je dat er stof op je glazen zit, dan wil je dit natuurlijk verwijderen. De beste en meest veilige manier om dit te doen, is door een brillendoekje te gebruiken. Deze doekjes zijn ontzettend zacht, absorberen het stof goed en laten bovendien geen krassen achter. Wil je je bril onderhouden, dan is het belangrijk om nooit een andere soort stof te gebruiken. Doordat er geen krassen ontstaan, blijft het zicht van je bril helder.

Lees ook: 5 belangrijke zorginstructies voor je lenzen

Water- en vetvlekken op je bril

Soms zitten er hardnekkige vlekken op je bril die ontstaan door regen of ander opspattend water. Deze vlekken verwijder je snel en gemakkelijk. Houd je bril onder de kraan en veeg af met propere handen. Veeg droog met een brillendoekje. Je glazen zullen meteen weer helder zijn.

Heb je last van vetvlekken? Dan moet je wel een schoonmaakmiddel gebruiken om deze te verwijderen. Het liefst gebruik je de Brilart-brilspray in combinatie met je brillendoekje. Deze spray is speciaal gemaakt voor brilglazen en tast de coating van je bril niet aan. Heb je geen brilspray in huis? Gebruik dan een klein druppeltje milde zeep, zorg ervoor dat deze pH-neutraal is. Laat de zeep schuimen in je vingers, wrijf het over je glazen en spoel het vervolgens rijkelijk af met lauw water.

Brilonderhoud bij Brilart

Brilart vindt het belangrijk dat jij je bril zo goed mogelijk verzorgt. Daarom krijg je bij ons een gratis brillendoekje en de originele brillendoos om je bril in op te bergen bij iedere aangeschafte bril. Ga je je bril kuisen met brilspray? Kom deze spray dan helemaal gratis bijvullen zodra hij leeg is. Zo geef je je bril altijd de best mogelijke verzorging dankzij de service van Brilart.

Heb je zin gekregen om je bril te poetsen, maar heb je er nog geen? Of is je bril aan vervanging toe? Zoek dan een nieuwe bril in ons rijkelijk assortiment op de webshop of kom binnenkort langs in een van onze winkels.