Hoe kies je de juiste zonnebril?

De juiste zonnebril heeft twee belangrijke factoren: fashion en functie. Wat velen vergeten is dat een zonnebril in de eerste plaats jouw ogen moet beschermen voor schadelijke stralen. En pas dan kies je de zonnebril die er goed uitziet. En niet omgekeerd.

Zonnebril tegen UV-glazen

Maar er is meer, stralen die wij niet gewaar zijn. Denk maar aan UV-stralen van het zonlicht. Een goede zonnebril houdt zoveel mogelijk van die schadelijke stralen tegen. En dat hoeft niet enkel op zonnige dagen te zijn. Ook op bewolkte dagen bereiken toch heel veel UV-stralen ons. Laat je dus niet verrassen.

 

Kies dus nooit voor eenvoudige gekleurde glazen. Die zien er wel efficiënt uit, maar zijn het allesbehalve. Bij Brilart kan je zeker zijn dat al onze zonnebrilglazen de perfecte bescherming bieden. Praat met iemand van onze medewerkers als je meer informatie wil.

 

Lees ook: Dit zijn de zonnebriltrends van het moment

Grootte van de zonnebrilglazen

Een zonnebril met de juiste glazen zal je de nodige bescherming bieden. Maar piepkleine glazen zullen de job natuurlijk ook nog niet klaren. Er is genoeg ruimte om direct zonlicht binnen te krijgen en dat kan nooit de bedoeling zijn. Daarom is het noodzakelijk om te opteren voor zonnebrilglazen die groot genoeg zijn. Die houden ook het zonlicht van boven, links en rechts tegen.

 

Wil je zeker zijn van een zonnebril die voldoende bescherming biedt? Kom langs bij Brilart en we geven jou alle nodige advies. Of je kan al eens rondkijken in onze webshop voor leuke monturen van topmerken.