Zonnebriltrends 2019? Dit zijn ze!

Een zonnebril is eigenlijk een functioneel iets. Deze brillen zijn namelijk in het leven geroepen om jouw ogen tegen de zon te beschermen. Toch is het wel zo leuk wanneer je stijlvol voor de dag kunt komen met je zonnebril. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends in modeland, en dat geldt ook voor zonnebrillen. Ben je benieuwd wat de meest stijlvolle modellen van het moment zijn? Lees dan verder!

Klein maar fijn

Een aantal jaar geleden konden zonnebrillen niet groot genoeg zijn. Grote opvallende monturen met even grote glazen waren jarenlang de norm. Een zonnebril was namelijk pas echt een zonnebril wanneer deze minstens een derde van je gezicht bedekte. Dat is nu verleden tijd. Volgens de grootste modeliefhebber van het moment zijn kleine brillen weer helemaal in.

 

Soms zijn deze brillen zelfs zo klein dat het lijkt alsof ze geen functie meer hebben. Minuscule glazen zijn namelijk niet optimaal wanneer je je ogen wilt beschermen tegen de zon. Toch kan je er heel stijlvol bijlopen wanneer je een kleine zonnebril uitzoekt met een paar kwalitatieve glazen. Mode en bescherming in één!

 

Lees ookBeschermt jouw stijlvolle zonnebril je ook tegen UV-stralen?

Unieke vormen

Op het gebied van vorm gaan we weer helemaal terug in de tijd. De afgelopen jaren waren vooral ronde zonnebrillen in de mode, maar in de jaren zestig en zeventig was dat helemaal anders. Toen kon het niet gek genoeg zijn: van ovalen brillen naar vierkante en zelfs vlindervormige modellen. Deze trend is weer terug van weggeweest en je kunt echt alle kanten op. Het fijne aan deze hype is dat je altijd de keuze hebt om een bril uit te zoeken die bij jouw gezicht past. Een kleine ronde bril is namelijk niet voor iedereen weggelegd.

 

Bekijk eens wat voor unieke vormen er allemaal zijn en ontdek of een ovaalvormige of een vierkante bril beter tot zijn recht komt bij jou. Twijfel je welke vorm je best kiest? Laat je dan gewoon adviseren door een professional. Een echte opticien weet namelijk als geen ander welke vormen er bij welke gezichten passen. Dan weet je zeker dat je er trendy uitziet.

Alle kleuren van de regenboog

Dacht je dat al die vreemde vormen al gek genoeg waren? Dan heb je het mis. Op dit moment kan je ook spelen met kleur. Laat die oude zwarte en bruine zonnebrillen links liggen en ga voor een opvallend kleurtje. Roze, geel, blauw, groen: het kan allemaal. Vooral fluorescerende brilglazen zijn helemaal in op het moment. Je kunt ervoor kiezen om het iets rustiger te houden door een zwart of wit frame uit te zoeken. Natuurlijk kan je ook alles uit de kast halen en deze felgekleurde glazen combineren met een net zo opvallend frame. Het leuke aan zonnebrillen van dit moment is dat echt niets te gek is. Ga dus los met kleur, vorm en formaat om zo een echt statement te maken met jouw nieuwe zonnebril.


Op zoek naar de ideale zonnebril? Snuister dan al even online in onze webshop. Daar vind je alle zonnebrillen van Brilart.