Glijdt jouw bril van je neus? Gedaan met een afzakkende bril!

We trekken streng van leer. Een bril die van je neus glijdt kan eigenlijk niet. Punt. Gebeurt het toch, dan spring je best eens binnen. We lezen elders dat make-up en poeder kan helpen, maar dat zijn maar trieste lapmiddeltjes.

Redenen voor een afzakkende bril

Negen op tien keer is een verkeerde afstelling van een bril de oorzaak. Probeer hier zelf asjeblieft niet aan te knutselen. Spring gewoon binnen, we zetten de bril zonder enig probleem direct juist en dit met de perfecte pasvorm voor jouw gezicht. Opgelost in geen tijd. We beoordelen tientallen brillen per dag, geloof ons, we hebben er oog voor.

 

Trouwens: een bril kan afglijden door een aantal redenen. Te los, maar ook te strak kan een reden zijn voor het afzakken van je bril. De bril duwt tegen de zijkant van je hoofd en vervolgens moet je die telkens terug op z’n plaats duwen. Een te losse afstelling is vanzelfsprekend.

 

Lees ook: Hoeveel kost een bezoek aan de opticien

Steun op de neus

Een ander drukpunt van een bril is de neus. Met de verkeerde neuskussentjes kan er ook een probleem ontstaan. Ook hier weer hetzelfde. Spring gewoon eens binnen en we zetten die goed. Zo staan de neuskussentjes weer precies op jouw neus en hebben ze een voldoende groot draagvlak op de neus.

 

Geïrriteerd door een verkeerd afgestelde bril? Aarzel niet en spring binnen!