Hoe kan ik mijn bril het best schoonmaken?

Hoewel glas hard en stevig is, let je er maar beter mee op. Even schoonwrijven aan een trui of op jouw broek kan heel schadelijke gevolgen hebben. Krasjes herstellen is nagenoeg niet mogelijk. Vaak zijn ze zelfs de start van erger. Daarom ga je best doordacht tewerk als je jouw bril schoonmaakt.

hoe moet je je bril poetsen - Brilart

Waarmee moet je rekening houden bij het schoonmaken van jouw bril?

Brilglazen met bescherming zijn niet per definitie vrij van schade. Deze glazen kregen een laagje mee maar bij slecht gebruik kan die laag afzien. Wie bijvoorbeeld een bekrast brilglas bewerkt met een alcoholdoekje, loopt het risico dat de krasvrije laag of de ontspiegeling loslaat.

Brilart biedt niet voor niets een poetsset voor jouw bril aan. Een professionele spray en een speciaal microvezeldoekje besparen heel wat leed. Je poetst er je bril in een mum van tijd mee op en kan er zeker van zijn dat je geen schade berokkent aan de glazen.

Toch een krasje veroorzaakt? Dan bieden we toch nog 50 procent in garantie, al zijn het krasjes door jouw toedoen. En op de ontspiegeling van jouw glazen geven we sowieso 3 jaar garantie. Toch blijft ons credo: beter voorkomen dan genezen!

Lees ook: Dampt jouw bril snel aan?

Jouw bril schoonmaken? Dit zijn 4 killertips!

  • Lauw water neemt het best vuiltjes mee.
  • Gebruik altijd brillendoekjes om te poetsen.
  • Bewaar jouw bril altijd in een etui of koker.
  • Nooit je bril opwrijven met een t-shirt of papieren doekjes.
Goesting gekregen om je bril op de juiste manier schoon te maken? Of heb je nog geen bril? Snuister dan nu online door ons aanbod of bezoek ons in de winkels.