Hoe weet ik welke bril bij mij past?

Iedereen heeft een bril die perfect past bij zijn of haar uiterlijk, stijl en karakter. “Ik heb geen hoofd voor een bril”, daar geloven we niet in. Niet omdat we anders tegen onze winkel zouden spreken, maar omdat we dit kunnen bewijzen. Zaak is dus gewoon om uit te vissen welke bril bij jou het best past.

Europese personen hebben een grote verscheidenheid van gezichtsvormen. Een uitdaging waar ze bijvoorbeeld in Azië minder mee te kampen hebben. Daar zijn de gezichtsvormen veel uniformer.

 

Om tot de perfecte bril te komen, kijken we niet naar de kledingstijl. Enkel het gezicht is voor ons van belang. De vorm van het gezicht is dé factor die het type bril zal bepalen. Waarom is het geen goed idee om te kijken naar de kleren? Logisch, die zijn maar tijdelijk en kunnen veranderen van dag tot dag. Jouw gezicht blijft, met uitzondering van een slechte dag, altijd hetzelfde. Regel 1: kies je type montuur op basis van je gezichtsvormen.

 

En hoe kies je de juiste zonnebril? Lees hier onze tips.

Je kledij kan helpen om een brillenmerk te kiezen

Toch kan de kledingstijl helpen bij de keuze van het brillenmerk. In één oogopslag weten we onmiddellijk of je zal opteren voor een klassieke bril of een iets gedurfder model. Daardoor maken we in ons hoofd al een schifting. Een kwestie van ervaring. En dat fingerspitzengefühl komt er niet zomaar. Doorheen de jaren waren we maar zelden verkeerd. Dus geen magie of beïnvloeding. Heel vaak zien we dat de eerste bril die we voorleggen vaak de juiste bril was.

 

Voor wie het niet gelooft, wil Brilart zelfs een uitdaging aangaan. “We gaan op voorhand op een briefje noteren welke bril zal gekozen worden”, aldus Dimi van Brilart. “8 op de tien keer zal ik de voorspelling juist hebben.”

“We noteren op voorhand op een briefje welke bril het wordt. 8 op 10 keer zijn we juist.”

Geen gouden regels, wel gouden advies

Gezichtsvormen worden ingedeeld in 6 profielen. Rond, ovaal, hartvormig, rechthoekig, vierkant en driehoekig. Toch is er geen rechtlijnige theorie. Zo het is het niet dat je een hartvormige gezichtsvorm altijd zal passen met een ronde bril. Wel zijn er wat algemene regels van hoe het niet moet: iemand met een rond gezicht, zet je geen ronde bril op. En zelfs dat kan, weliswaar bij hoge uitzondering, al te kort door de bocht zijn.

 

Mensen verliezen zich vaak in de looks. En daarom spelen we als adviseur een belangrijke rol. We wijzen onze klanten steeds weer op de essentie. De pasvorm en het comfort van een bril is voor ons zeer belangrijk. Als de veren opengetrokken staan, valt dit op. Mensen hebben daar niet altijd een oog voor, wij wel. Onbewust ziet iedereen als een bril goed staat of niet. Ze kunnen er misschien niet altijd de vinger opleggen.

 

Ben je benieuwd welke bril we voor jou uit de rekken halen? Kom dan langs bij Brilart en laat onze expertise op je los!