Winkelmandje is leeg

BRILART_LOGO_Q.svg
BRILART_LOGO_M.svg

Kan een opticien cataract of staar vaststellen?

Cataract of staar is een oogaandoening die zich vooral op latere leeftijd manifesteert. Toch kan de ziekte ook wel eens personen van 40 jaar of jonger treffen. In een eerste fase wordt een lichte waas waargenomen die langzaamaan verergert.

Het vaststellen van cataract kan niet bij elke opticien. Dit kan echter wel bij Brilart omdat we beschikken over de juiste, moderne apparatuur. We kunnen zelf cataract al in een zeer vroeg stadium vaststellen. Dit betekent dat we de eerste symptomen nog kunnen counteren door sterkere brilglazen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Zoals altijd beginnen we met een gesprek. De informatie uit zo’n gesprek is voor ons van onschatbare waarde. Vervolgens detecteren we met een meting of er afwijkingen zijn. Indien dit overduidelijk is, bekijken we de opties. Brilglazen met een hogere sterkte? Doorverwijzing naar de oogarts? Wij zullen altijd de beste optie kiezen voor de klant.

Hoe los je cataract definitief op?

Staar kan je definitief oplossen door een chirurgische ingreep. Daarbij wordt de ooglens verwijderd en vervangen door een kunstlens. Nog handiger is ervoor zorgen dat je nooit staar krijgt. Kan dat dan? Wel, er zijn bepaalde factoren die staar in de hand werken. Stop bijvoorbeeld met roken. Of bescherm je ogen tegen UV-straling. Ook gezond eten zorgt voor een lagere kans op cataract.

Heb je last van een verminderd zicht? Kom dan zeker eens langs voor een gratis oogmeting. Het kost je niets en kan een hoop problemen vermijden.