Vind de zonnebril die het best bij jouw gezicht past

Zodra de zon begint te schijnen, is het tijd om je zonnebril tevoorschijn te halen. Dit item is het perfecte accessoire voor de zomer. De glazen beschermen je ogen en jij ziet er ondertussen ook nog eens heel stijlvol uit. Toch is het niet altijd even makkelijk om de zonnebril te vinden die bij jou past. Iedereen ziet er anders uit, waardoor iedereen ook beter tot zijn recht komt met een andere soort zonnebril. Gelukkig kan je aan de hand van je wenkbrauwen, gezichtsvorm, huidskleur en kapsel bepalen welke zonnebril bij jou past. Je leest hier hoe het werkt.

Je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn de belangrijkste richtlijnen waar je rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van je zonnebril. In principe is het heel makkelijk: zorg ervoor dat de bril de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen volgt. Zo hebben sommige mensen wenkbrauwen met een sterk geaccentueerde boog. Dit betekent dat een bril met een cateye model het best bij je past. Merk je juist dat je wenkbrauwen naar beneden aflopen? Dan kan je beter een rond model uitzoeken. Zo ontstaat er een bepaalde balans in je gezicht en gaat de zonnebril moeiteloos samen met je wenkbrauwen.

Je huidskleur

Het maakt niet uit wat je huidskleur is: deze is altijd koel of warm. Je kunt dit zien aan de ondertoon van je huid. Bij sommige mensen overheerst het blauwe pigment in de huid, terwijl anderen juist meer gele tinten in de huid hebben. Deze ondertoon correspondeert met de soort kleuren die geschikt zijn voor jouw zonnebril. Heb je dus een koele huid? Ga dan voor een bril met een koele tint. Dit betekent trouwens niet dat je bepaalde kleuren niet kunt dragen. Iedere kleur komt in verschillende tinten, waarvan sommige koel en sommige warm zijn.

Je gezichtsvorm

Over het algemeen kan je gezichten in twee grote categorieën indelen. Aan de ene kant zijn er gezichten met een hoekige vorm en aan de andere kant zijn er gezichten met vooral ronde en zachte vormen. Voor de eerste categorie geldt dat je het beste geen vierkante zonnebril kunt dragen. Brillen met een zachtere en meer afgeronde vorm staan het beste. Mensen met een rond gezicht hebben juist alles voor het kiezen. Het contrast dat een vierkante zonnebril biedt, is namelijk ontzettend leuk. Tegelijkertijd kan je de natuurlijke vorm van je gezicht accentueren met een rondere bril.

 

Lees ook: Dé zonnebriltrends van het moment

Je kapsel

In principe heeft je kapsel niet heel veel invloed op welke zonnebril bij je past. Toch moeten sommige mensen opletten met hun keuze. Heb je bijvoorbeeld een pony? Dan is het beter om geen rechte zonnebril te dragen. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat je gezicht breder lijkt dan het is. Verder maakt het niet uit of je lang of kort haar hebt. Zolang de zonnebril aansluit op jouw huidskleur en gezichtsvorm zie jij er deze zomer op je best uit.

Voor dé zonnebril die past bij jou, kan je terecht bij Brilart. Voor inspiratie verwijzen we je graag door naar onze webshop of winkels. Spreek je graag met een van onze experts? Dat kan, spring binnen tijdens de openingsuren of maak een afspraak.