Res Rei, van Italiaanse makelij

We zijn weer wat slimmer geworden bij Brilart. Socrates wist het al: “Wijsheid begint met verwondering.” En wat waren we verwonderd toen we de brillencollectie van Res Rei  ontdekten. Een ontdekking, een verademing, een complete verrassing. Vanaf nu kan je dit Italiaanse topmerk aantreffen bij Brilart in Heule en Torhout.

Het was op de hoogmis van de brillen in Milaan, toen we Res Rei ontdekten. Ons complete team was simultaan compleet van de kaart. En we kunnen je verzekeren: het was nog niet vaak zo lang stil. De fijne acetaat monturen met hun eigenzinnige kleuren, de verscheidenheid van het Res Rei-aanbod, het oog voor detail, de liefde voor het product. Dit was liefde op het eerste gezicht.

Wat Res Rei zo bijzonder maakt

Brilart-resrei_2

Binnenin elke bril van Res Rei staat geschreven ‘Handmade in Italy with love’. “Wat heb ik daaraan,” kan een eenzame zuurpruim gaan denken. Op zich niet veel natuurlijk, maar dit ene kleine zinnetje typeert dit schitterende merk. De ambacht van de bril dragen de Italianen nog steeds hoog in het vaandel. En dat merk je na welgeteld één seconde. De liefde die in een product zit, daar kan je moeilijk de vinger op leggen; maar ook dat merk je weer zodra je een bril van Res Rei ervaart. En uiteraard staat Italië nog altijd garant voor design van de hoogste plank! Samen verklaart dit “Handmade in Italy with love”.

Een merk als Res Rei denkt diep na voor het een nieuwe collectie op de markt brengt. En Res Rei denkt duidelijk aan iedereen. Voor elk type gezicht en hoofd is er een Res Rei. Een goed doordacht kleurpalet met gedurfde combinaties of eenvoudige stijlvolle klassiekers. De slogan van Res Rei had kunnen zijn: “Voor elk wat brils”.

 

Collecties als ‘the Islands’, ‘the divas’ of ‘the flowers’ doen al vermoeden dat het om geen alledaagse collecties gaat. Fleurig, optimistisch, goedgezind, kleurrijk.

Wat Res Rei over zichzelf zegt

Voor Res Rei gaat de ideale bril over drie zaken: het individu, duurzaamheid en het streven naar perfectie. Over het individu zegt Res Rei: “Monturen zijn iets speciaals. Enerzijds zijn het modeaccessoires gericht op het esthetische, anderzijds zijn het medische objecten die ons slecht zicht moeten verhelpen”. “Sommige mensen zeggen dat het een verlengde is van iemands kleerkast of garderobe, voor ons is het een persoonlijke keuze. We laten modetrends onze keuze niet beïnvloeden,” aldus Res Rei.

 

Daarnaast zet het Italiaanse brillenmerk ook sterk in op duurzaamheid. “We leven in een wegwerpmaatschappij. Alles is maar tijdelijk. Wij willen monturen ontwerpen die mode, trends en tijden moeiteloos overleven. Onze monturen staan voor herinneringen. En die verdwijnen nooit”.

 

“We blijven streven naar de perfectie. En dat kan alleen maar als we onszelf voortdurend in vraag stellen. Zowel voor het esthetische als voor het functionele. Elke dag opnieuw onderwerpen we het kleinste detail aan onze kritische blik. Dit maakt het verschil tussen een goede bril en een exceptionele bril”.

 

Je hebt het vast al door. Bij Brilart zijn we er rotsvast van overtuigd dat we met Res Rei een nieuwe uitzonderlijke brillencollectie kunnen presenteren.

 

Bekijk de brillen alvast eens online in onze webshop of kom langs in een van onze winkels waar altijd wel iets te beleven valt.