Welke glazen kies je in een zonnebril op sterkte?

Zonnige dagen vragen om zonnige accessoires en de nodige bescherming. Dan kan een zonnebril (op sterkte) natuurlijk niet ontbreken. Wist je dat we bij Brilart naast tal van hippe monturen ook heel wat verschillende soorten zonneglazen hebben? We loodsen je door ons uitgebreide gamma. Dat maakt de keuze straks in de winkel misschien al ietsje eenvoudiger.

Bruine groene grijze zonnebrilglazen | Brilart
Standaardglazen voor een zonnebril: bruin, grijs en groen

1. Standaardglazen in een zonnebril

Eerst en vooral vind je in ons gamma de gewone standaard zonneglazen. Deze zijn verkrijgbaar in allerhande kleuren: bruin, grijs, groen, zwart, ...

Een kleur heeft hier niet louter een esthetische functie, maar heeft ook zijn eigen unieke eigenschap.

Elk kleur filtert een bepaalde hoeveelheid licht, laat je objecten anders waarnemen en geeft een verschillende perceptie weer van de contrasten.

  • Bruine glazen maken het zonlicht bijvoorbeeld minder verblindend en zorgen voor een groter contrast tussen bepaalde kleuren. Ideaal wanneer je een bepaalde afstand moet inschatten.
  • Grijze glazen zorgen er dan weer voor dat het licht minder fel op ons netvlies komt zonder dat de kleuren daarbij afzwakken. Alle ruimtelijke kleuren worden behouden. Dit soort glazen zijn aangeraden wanneer je verschillende activiteiten op een dag combineert.
  • Groene glazen filteren een deel van het blauwe licht en reduceren de verblinding. Ze zorgen voor een goed contrast tussen objecten.

Dit type glazen zijn de goedkoopste in ons assortiment. Ze zijn ook te verkrijgen in een dégradéversie. Dégradéglazen of glazen met kleurverloop zijn donker aan de bovenkant en worden steeds lichter naar onderen. Naast de esthetische functie, heeft dit soort glazen ook een praktische functie. Ze geven je een zachtere en meer relaxte look. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat lezen in de zon aangenamer wordt doordat de glazen voldoende licht doorlaten.

Lees hier verder over UV-stralen en zonnebrillen

Spiegelglazen voor in een zonnebril - Assortiment Brilart
Zonnebril met spiegelglazen zorgt voor een hippe look.

2. Spiegelzonneglazen

Mag het wat meer zijn? Geef jouw zonnebril dan dat extra cachet met onze spiegelglazen. Bij spiegelglazen ziet de persoon die met jou praat zichzelf in spiegelbeeld in jouw zonnebril. Aan de buitenkant van de glazen is een gekleurde coating aangebracht. Aan de binnenkant kiezen we uiteraard voor een standaardkleur. Jijzelf merkt niets van de spiegel.

Wil je een modieuze, blitse en hippe look? Ga dan voor dit type zonneglazen.

Ook voor sportieve zonnebrillen kiezen sporters vaak dit soort glas. Verkrijgbaar in maar liefst 12 verschillende kleuren.

Of kies je voor een sportbril met meekleurende glazen?

Nikon zonneglazen bij Brilart

3. Polariserende glazen

Als laatste optie stellen we je ook nog graag onze polariserende glazen voor. Polariserende glazen nemen de reflectie of hinderlijke schitteringen weg, zoals bijvoorbeeld zon op sneeuw of op water.

Het kleurcontrast is hoger waardoor je alles in natuurlijke kleuren ziet, maar toch volledig beschermd bent tegen schadelijke uv-stralen.

Deze glazen zijn met of zonder spiegel te verkrijgen. Ideaal voor mensen die vaak in de wagen zitten. Ook piloten zijn verplicht om voor dit type glas te kiezen.

Heb je na het lezen van dit bericht je keuze kunnen maken? Reserveer dan je favoriete montuur in de webshop en kom hem later passen in onze winkel. De zon op je snoet zal nog nooit zo mooi gestaan hebben.