Brillen voor kinderen met smaak

De tijd dat je als ouder uit een heel beperkt assortiment kinderbrillen kon kiezen, is gelukkig al lang verleden tijd. Kindermonturen zijn vandaag stoer, hip, trendy en zijn échte mode-items. Grote kleppers ontwikkelen aparte collecties kinderbrillen en er zijn ook merken op de markt die zich specialiseren in brilletjes voor de allerkleinsten.

Het leven door een kinderbril

De juiste bril voor je kind kiezen, is niet altijd eenvoudig. Bij Brilart helpen we je graag bij deze beslissing. We leggen eerst een aantal leuke montuurtjes voor en laten jullie vervolgens uitgebreid passen. Bij de allerkleinsten gebeurt dit zelfs in onze speciaal ingerichte kinderhoek.

Belangrijk is dat ook zoon- of dochterlief volledig achter de keuze staat. Meisjes hebben bijvoorbeeld vaak een bepaalde lievelingskleur in gedachten. Jongens kiezen dan weer voor een stoere look. Wij vinden het als team echt fantastisch als we de perfecte, coole bril hebben gevonden, waarmee we bij zoon of dochter én de ouders een lach op het gezicht toveren.

Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Adfundum

Vuistregels bij het kiezen van de perfecte kinderbril

1) Kies samen met je kind. Het is tenslotte hij of zij die de bril zal dragen.

2) Let op de pasvorm. De juiste kinderbril sluit goed aan en drukt niet te fel op de neus of oren.

3) Bespaar niet op de glazen. Laat je adviseren zodat de ogen van je kind maximaal beschermd zijn.

Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Adfundum

Brillen wordt kinderspel

Bij Brilart hebben we toffe collecties kinderbrillen voor mini-fashionista’s en stoere avonturiers. Een topmerk is Very French Gangsters, met eigenwijze monturen voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Hun handelsmerk? Kidsproof brillen in vrolijke kleuren en speelse vormen, altijd met optimaal draagcomfort.

Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Adfundum
Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Adfundum

Nieuw vanaf dit jaar is het Franse merk Bambinocle met brillen voor 0- tot 12-jarigen. Kenmerkend voor dit label zijn de flexibele veren waardoor de brillen zelfs de wildste spelletjes overleven. Alle modellen zijn beschikbaar met zonneclip waardoor je kind geen aparte bril op sterkte meer nodig heeft. Elke bril zit in een educatieve box, aangepast aan de leeftijd, met leuke hebbedingetjes zoals een puzzel, kleurplaten en zelfs slabbetjes voor de allerkleinsten.

Ook het gekende eyewear label Ray-Ban heeft intussen een uitgebreide kindercollectie. Deze junior-lijn heeft een iets robuustere look dan de gewone collectie, maar heeft dezelfde kwaliteitsstandaard die we van dit topmerk gewend zijn. Van Ray-Ban hebben we, naast de gewone kinderbrillen, ook zonnebrillen voor de kids.

Het zonnetje in huis

Voor de allerkleinsten vind je bij Brilart ook de hippe zonnebrilletjes van Izipizi. Deze zijn geschikt voor kindjes van 12 tot 36 maanden. De zonnebrillen zijn 100 procent uv-bestendig en de monturen zijn comfortabel en flexibel. De beentjes passen zich aan, aan elke vorm van het gezicht.

Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Adfundum (Adfundum (Photographer) - [None]
Photographer: Griet Vandepitte | Copyright: Adfundum
Op zoek naar een hippe kinderbril? Maak vrijblijvend een afspraak bij Brilart. Tot snel!