De overzetzonnebril: kijkcomfort in een handomdraai

Wie een bril op sterkte draagt, staat iedere zomer weer voor dezelfde vraag: hoe maak je optimaal gebruik van een zonnebril? Sommige mensen zweren bij een zonnebril op sterkte, terwijl anderen het juist vervelend vinden om steeds van bril te moeten wisselen wanneer de zon schijnt. In dat geval bieden overzetzonnebrillen uitkomst. Met deze brillen creëer je namelijk in een handomdraai een zonnebril op sterkte. Er zijn nog meer voordelen verbonden aan deze handige brillen. Wil jij weten welke? Je leest het hier!

Een voordelige keuze

Het aanschaffen van een zonnebril op sterkte kan prijzig zijn. Vooral wanneer je een lastige sterkte hebt, glazen wilt met speciale kwaliteiten of graag een kwalitatief montuur draagt, kunnen de kosten flink oplopen. Een van de grote voordelen van een overzetzonnebril is dat deze aanzienlijk goedkoper is dan een volledig nieuwe zonnebril op sterkte. Het is namelijk niet nodig om de lenzen op maat te laten maken, waardoor je al voor tientallen euro's een prachtige overzetzonnebril hebt. Bovendien heb je maar één overzetzonnebril nodig, aangezien je deze moeiteloos kunt combineren met alle brillen die jij in huis hebt. Dat is extra leuk voor de portemonnee.

Behoud het kijkcomfort van je eigen bril

Iedereen heeft andere voorkeuren wanneer het op een bril aankomt. Zo vind je het mogelijk handig om ontspiegelde glazen te hebben, zijn progressieve glazen juist jouw keuze of heb je altijd perfect zicht dankzij meekleurende glazen. Wanneer je een overzetzonnebril aanschaft, kan je nog steeds optimaal profiteren van deze comfortabele technische snufjes. De bril beïnvloedt de werking van de glazen namelijk niet, waardoor je altijd het zicht hebt waar je aan gewend bent. Je zet de overzetzonnebril namelijk gewoon over je eigen bril heen, waardoor je door dezelfde glazen kijkt als altijd. Het is hierdoor niet nodig om een zonnebril op sterkte aan te schaffen.

 

Lees ook: Beschermt jouw zonnebril tegen UV-stralen?

Praktische en stijlvolle zonnebrillen

Herken je dat moment in de auto waarop de zon plotseling in je ogen schijnt? Om goed te kunnen zien heb je een zonnebril nodig, maar het is nogal onhandig om van bril te wisselen tijdens het rijden. In deze gevallen zijn overzetzonnebrillen de ideale keuze, aangezien je ze in een mum van tijd over je normale bril zet. Zo blijf je altijd veilig autorijden en bespaar je bovendien veel tijd. Er wordt echter vaak gedacht dat overzetzonnebrillen niet zo stijlvol zijn. Daar is niets van waar, want tegenwoordig worden deze brillen met de mooiste designs gemaakt. Moderne overzetbrillen passen feilloos bij je huidige bril en zorgen ervoor dat jij er altijd stijlvol uitziet, ook wanneer de zon schijnt.

 

Meer lezen: Maak van jouw gewone bril een zonnebril op sterkte met de FitOfar!

Kwalitatieve overzetzonnebrillen bij Brilart

Zoals bij normale brillen geldt ook voor overzetzonnebrillen dat je graag de beste kwaliteit draagt. Hoogwaardige glazen zorgen namelijk voor helder zicht en bieden bovendien de beste bescherming tegen de zon. Schadelijke UV-stralen worden moeiteloos tegengehouden door de overzetzonnebrillen bij Brilart. In ons assortiment vind je namelijk alleen maar brillen met goede glazen, zodat je zeker weet dat je ogen beschermd worden tegen de zon. De monturen gaan daarnaast ook jarenlang mee, zodat je jouw bril op sterkte ieder jaar in een zonnebril kunt transformeren.

 

Kom eens langs in één van onze winkels en kijk welke overzetzonnebril bij jou past.