Nachtblindheid oplossen met de juiste bril en glazen

Vroeg je je ooit af of je last hebt van nachtblindheid? Of nu je ervan hoort: denk je misschien bij jezelf: hier herken ik me in. Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Nachtblindheid is immers een gevaar voor jezelf en je omgeving. Wie zich ’s nachts onzeker toont tijdens het autorijden en snel last krijgt van reflecties of het licht van tegenliggers, lees dan vooral verder want we hebben de ideale oplossing.

glazen voor nachtblindheid: Eye Drive - Brilart

Night Drive Boost, de oplossing voor nachtblindheid

Eerst en vooral: je bent niet alleen. De helft van alle brildragers voelt een onzekerheid tijdens het rijden in de nacht of avond. Deze vorm van nachtblindheid kan je eenvoudig verhelpen door de juiste bril met de juiste glazen te kiezen. Bij Brilart helpen we je met veel plezier verder bij de keuze van de juiste “nachtbril”.

In België zijn 2,3 miljoen bestuurders die mogelijk last kunnen hebben van nachtblindheid. Voor hen is er nu een oplossing in de vorm van de Night Drive BoostTM brillenglazen.

Deze glazen van Nikon zijn voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat hinder door schitteringen en slechter zicht tijdens de schemering en ’s nachts wordt weggenomen.

Details vallen beter op en u rijdt weer met een veilig en ontspannen gevoel in je auto. Zeker met slechtere weersomstandigheden biedt dit jouw ogen de ideale steun. Door de speciale coating is de bril ook zeer geschikt voor overdag; in tegenstelling tot getinte brillen is er niets dat laat zien dat het een nachtbril betreft.

meer details zien in het verkeer met glazen die nachtblindheid verbeteren - Brilart

De eisen van de brildrager

De bril met Night Drive BoostTM glazen (of de nachtbril) voldoet om zeker 3 redenen aan jouw noden als brildrager:

  1. De effecten van verblinding tijdens de nachtelijke uren verminderen.
  2. In tegenstelling tot getinte nachtbrillen zijn deze glazen transparant en helder. Hierdoor beantwoorden ze aan een hogere esthetische graad. Kort gezegd: veel mensen vinden ze mooier.
  3. De glazen zijn niet alleen geschikt voor de nacht, maar ook voor daglicht zijn ze ideaal. Zo kan je jouw bril zowel overdag als ’s nachts of in de schemeravond ophouden.

Lees ook: Hoe kan ik mijn bril het best schoonmaken?

Testresultaten voor de brildrager

Voor brildragers met nachtblindheid is er een duidelijk verschil in reactietijd wanneer zich obstakels op de weg bevinden. De perceptietijd is minder dan 2,5 seconden voor 95,2% van de brildragers zonder nachtblindheid.

De resultaten schieten de hoogte in wanneer we praten over brildragers die hiervan wel last hebben: slechts 13,5% van de brildragers heeft nog een perceptietijd binnen de 2,5 seconden, de anderen hebben een tijd die op kan lopen tot 7 seconden. Dit verschil van 4,5 seconden betekent bij een snelheid van 80 km/u dat u al 100 meter meer heeft afgelegd en het obstakel misschien niet meer kunt ontwijken. Erg duidelijke cijfers waarom een bril met Night Drive BoostTM glazen een oplossing biedt voor een beter en veiliger verkeer tijdens de nacht.

Wil ook jij veiliger ’s nachts de weg op? Contacteer ons dan of kom langs in onze winkel in Torhout of Heule. Een team van experts staat er klaar om jouw advies te geven.