Kies een ecovriendelijke bril met oog voor het milieu

De laatste jaren merken we een sterkere vraag naar eco friendly brillen. Uiteraard moet een montuur goed zitten, de juiste sterkte hebben en passen bij de vorm van je gezicht en je stijl. Maar klanten zijn meer dan ooit op zoek naar milieuvriendelijke en duurzame alternatieven. Hashtags zoals #ikdraagduurzaam, #slowfashion en #ethicalfashion worden dan ook kwistig gedeeld op social media.

 

Ook bij Brilart hebben we enkele trendy ecolabels in ons aanbod waarmee je niet in stijl of kwaliteit moet inboeten én je steentje bijdraagt aan een beter milieu.

 

 

Bio acetaat in opmars

 

Monturen worden traditioneel gemaakt uit kunststof (acetaat) en diverse soorten metalen, waarbij veel afval geproduceerd wordt. Meer en meer merken kiezen daarom voor duurzame materialen zoals bijvoorbeeld hout en bamboe, maar ook bio acetaat of gerecycled acetaat maken hun opmars. Qua look & feel verschilt bio acetaat trouwens niet van andere kunststofharsen.

 

Het Oostenrijkse brillenmerk Andy Wolf was één van de eersten die koos voor bio acetaat en het Acetaat Renew doopte. Dit milieuvriendelijke acetaat bestaat uit 60% bio based en 40% gecertificeerde gerecyclede grondstoffen. Bij de productie van Acetaat Renew zien we een aanzienlijke daling van de broeikasgassen en het productieafval wordt volledig verwerkt. Last but not least: deze brillen zien er hip en trendy uit en zorgen voor een optimaal gebruikscomfort. Waar wacht je nog op?

 

Ontdek de collectie van Andy Wolf

 

 

3D-geprinte brillen

 

Ook dichter bij huis spotten we duurzame brillen. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is het Belgische merk Cabrio by Hoet.  Ze creëren unieke brillen op maat met aandacht voor ecologie én een rebels kantje. De revolutionaire 3D-printtechnologie is een ecologisch productieproces waarbij er totaal geen restafval is. De brillen zijn bovendien van topkwaliteit en voelen superlicht aan.

 

Ontdek de monturen van Cabrio by Hoet

 

 

Maak komaf met wegwerp

 

Je hoeft natuurlijk niet specifiek voor een eco label te kiezen om toch een duurzaam exemplaar op de kop te tikken. Wie investeert in een kwaliteitsbril van een erkende opticien heeft sowieso al een streepje voor.

 

De eigenzinnige collecties die we bij Brilart aanbieden zijn sowieso geen ééndagsvlinders, maar zijn gemaakt om lange tijd mee te gaan en dus minder snel op de afvalberg te belanden.

 

Is je bril toch na geruime tijd aan vervanging toe? Geef hem dan een tweede leven en schenk hem aan een goed doel.
 

Surf even naar onze virtuele etalage en kies jouw duurzaam exemplaar