De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen

Merk je dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart als het speelt? Dan is het misschien bijziend. Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies sterk gekromd of te dik is, wordt het beeld vóór het netvlies geprojecteerd in plaats van op het netvlies. Dit zorgt voor wazig zien in de verte. Het lezen van een boek lijkt in orde. Maar dat bord in de verte ... Dat vergt al meer moeite en lijkt onscherp of wazig.

Bijziendheid is een wereldwijd groeiend probleem

Bijziendheid is een wereldwijd groeiend probleem

Je kunt op elke leeftijd bijziend worden, maar vaak begint het in de kindertijd of de vroege tienerjaren. Het aantal kinderen met bijziendheid zal sterk stijgen de komende jaren. Dit is een gevolg van de leefwijze die verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens het lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd door buiten, maar ook erfelijke, gedragsgerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

Hoe eerder de bijziendheid ontstaat, hoe groter het risico op hoge bijziendheid op latere leeftijd. Wanneer de bijziendheid van je kind vroegtijdig wordt vastgesteld, kan niet alleen het gezichtsvermogen worden gecorrigeerd, maar kan ook de toename van bijziendheid worden afgeremd. Dit draagt bij aan het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen voor de toekomst.

Ondervind je problemen? Bijziendheid kan leiden tot gespannen ogen, hoofdpijn en vermoeidheid. Ga voor de zekerheid langs bij je oogarts.

toenemende bijziendheid bij kinderen
De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen

MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technologie

Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, heeft brillenglazenproducent HOYA samen met de Polytechnische Universiteit van Hongkong de D.I.M.S.-technologie ontwikkeld. Hiermee kan de toenemende bijziendheid doeltreffend worden behandeld. Brilart rondde succesvol de MiYOSMART-opleiding af en is trotse verdeler.

Hoe werken MiYOSMART brillenglazen?

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig zogenaamde constante myope defocus én scherp zicht te creëren. Het MiYOSMART brillenglas is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.

toenemende bijziendheid bij kinderen
De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen

Waarom MiYOSMART brillenglazen?

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Tips om de ogen gezond te houden

Houd na elke twintig minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een pauze van 20 seconden om veraf te kijken. Ga even naar buiten, want twee uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen. Besteed aandacht aan verantwoorde werkomstandigheden, zoals de juiste verlichting, houding en de aanbevolen werkafstand. Dit is heel belangrijk om de ogen gezond te houden.

* We benadrukken dat een voorschrift van de oogarts steeds verplicht is voor kinderen.

Lees ook:

Brillen voor kinderen met smaak

Kan je kind het bord niet goed meer lezen?

Denk je dat jouw kind bijziend is? Maak vrijblijvend een afspraak bij Brilart. Wij hebben de oplossing!