7 redenen om naar jouw opticien te gaan

Het is nooit goed om risico's te nemen als het om je ogen gaat. Daarom is het belangrijk om bij bepaalde klachten op tijd aan de bel te trekken. Welke klachten dat zijn? Hier vind je zeven redenen om naar jouw opticien te gaan.

brillenzaak Brilart in Torhout
Het is belangrijk om op tijd een bezoek te brengen aan de opticien

1. Last van chronische hoofdpijn en migraine

Er zijn veel redenen waarom je last kunt hebben van hoofdpijn, maar oogproblemen spelen vaak een belangrijke rol. Wanneer je ogen niet goed functioneren, moeten ze namelijk heel hard hun best doen om scherp zicht te creƫren. Dit is ontzettend vermoeiend en zorgt uiteindelijk voor hoofdpijn.

2. Je hebt een wazig zicht

Merk je dat het lastig is om je te focussen op bepaalde objecten in de verte, of zie je juist slecht wanneer je probeert te lezen? Dan is het verstandig om een bezoek aan de opticien te brengen. Je ogen veranderen namelijk je hele leven lang, dus het is niet gek wanneer je plotseling een bril of lenzen nodig hebt om je zicht te verbeteren.

3. Je bent gevoelig voor licht

Het kan gebeuren dat je ogen ontzettend gevoelig zijn voor licht. Dit heeft meestal te maken met een medische aandoening, zoals het ontstaan van cataract of problemen met je hoornvlies. In sommige gevallen is het probleem al te achterhalen door even naar je ogen te kijken met een vergrootglas, maar mogelijk moet je naar een gespecialiseerde oogarts.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een oogarts en een opticien?

4. Je hebt een oogontsteking

Een rood en pijnlijk oog is ontzettend vervelend en wijst op een ontsteking. Hiervoor mag je gerust naar je dokter gaan. Het is bovendien belangrijk om naar je opticien te gaan wanneer je vermoedt dat de ontsteking ontstaat door je lenzen. Door voortaan andere lenzen te gebruiken, kan je het probleem mogelijk vermijden.

5. Je knijpt met je ogen

Merk je dat je bijna de hele dag met je ogen knijpt? Deze gewoonte kan ontstaan doordat de sterkte van je bril of lenzen niet meer goed is. Door met je ogen te knijpen, corrigeer je je zicht. Dit zorgt er helaas ook voor dat je op den duur juist slechter gaat zien.

Gesprek met opticien - Brilart

6. Er zijn medische problemen

Een opticien is geen medisch specialist, maar weet wel alles over de juiste bril en lenzen voor jouw medische problemen. Wanneer je last hebt van een oogaandoening, is het dus verstandig om een keer langs te gaan voor advies. Neem eventueel een aantekening van je oogarts mee.

7. Je bent al een tijd niet geweest

Zelfs wanneer je geen problemen met je ogen hebt, is het goed om regelmatig naar je opticien te gaan. Hij of zij controleert je ogen, bekijkt of je een andere sterkte nodig hebt en voorkomt zo een hoop problemen in de toekomst.

Heb je last van een of meerdere van deze zeven klachten? Plan dan snel jouw bezoek aan Brilart. Maak nu een afspraak en kom langs in onze winkel in Torhout of in Heule.