Sterkere sportprestaties met een sportbril (ook zonder sterkte)

Als sporter is geen uitdaging je te veel. Je traint voor de beste tijd, de verste afstand, de mooiste prestatie, ... Wil je nóg beter doen? Overweeg eens een sportbril. Zelfs als je geen bril- of lenzendrager bent, haal je er gegarandeerd je voordeel uit. Om je sportdoelen te behalen is een correct en veilig zicht onmisbaar. We zetten even de voordelen van een sportbril (op sterkte) voor je op een rijtje.

sportbrillen met groot glasoppervlak
Sportbrillen van Rudy Project en Oakley, met een ruim en breed glasoppervlak.
Een sportbril is een bril die speciaal werd aangepast om aan de unieke noden van sportieve inspanningen te voldoen. Het design ervan is extra stevig en conform aangepast.

Profiteer van een breder gezichtsveld

Een onderrand van een bril die in de weg zit? Niets vervelenders dan dat. Met een sportbril ga je dit probleem makkelijk uit de weg. Heel wat sportbrillen hebben een uiterst groot glasoppervlak. Dat geeft je een ruimer en breder zicht en een totaal gevoel van vrijheid. Daarnaast voel je nauwelijks dat je een bril op je neus hebt staan dankzij het vederlichte gewicht. Kan iemand je nog bijhouden?

Kies voor extra bescherming

Beoefen je een iets stevigere sport? Dan wordt een sportbril best ook onderdeel van je sportoutfit. Bij hockey bijvoorbeeld beschermt dit type bril je oog en oogkas tegen een stevig oogletsel. Daarnaast is zo’n bril ook niet te missen wanneer je gaat fietsen of mountainbiken. Zijn aangepast design kan in de eerste plaats hevige schokken goed absorberen. Heb je daarnaast genoeg van die insecten, takken, modder of regen in je ogen? Een sportbril geeft je dat extra tikkeltje comfort tijdens een stevige fietsrit. Daarnaast beschermt het ook tegen tranende ogen. Voortaan rijd je met gemak uit het wiel van jouw wielervrienden.

Meekleurende glazen in een sportbril
Fotochromatische lenzen veranderen geleidelijk van licht. Onmisbaar op de fiets!

Ga voor gemak

Een sportbril beschermt tegen zon, wind, regen en vuil. Ga voor nog meer gemak en kies jouw bril met fotochromatische lenzen. Deze glazen passen zich automatisch aan lichtsterkte en weertype aan. Hoe handig is dat? Fiets je even door een tunnel, dan worden ze klaarder. Komt de zon piepen, dan verduisteren de glazen zich. Het is bijna magic! De merken Rudy Project en Oakley zijn de paradepaardjes in ons gamma.

Enkele interessante links:

Jij wil knallen met jouw sportprestaties? Kom even langs en we bespreken samen de mogelijkheden.