Dit waren dé brillenmerken van 2023

Stijl en functionaliteit gaan vaak hand in hand, ook op vlak van brillen. Ze zorgen er niet alleen voor dat we beter zien, vaak zijn ze even uniek als de mensen die ze dragen en bewijzen ze hun status als mode must-haves. Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we graag terug naar de merken die 2023 domineerden. Welke brillenmerken deden prijs, design en toegankelijkheid samensmelten en veroverden jullie harten?

Chic zonder show - merken met een ingetogen design

1. Andy Wolf

Met een roots die diep verankerd zit in Oostenrijks vakmanschap, heeft Andy Wolf een reputatie opgebouwd als een merk met passie. Een merk dat eigentijdse en innovatieve ontwerpen combineert met een onmiskenbaar gevoel voor stijl. Klassieke monturen worden afgewerkt met opvallende kleuren of verfijnde details. Dat resulteert in monturen die niet alleen functioneel zijn, maar ook subtiele statements kunnen maken.

Kiezen voor een bril van Andy Wolf is bewust kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit. Het merk hecht een groot belang aan het productieproces waarbij de monturen handgemaakt worden in Oostenrijk. Bovendien worden brillenonderdelen zelf vervaardigd of zorgvuldig aangekocht in Europa.

2. Binôche

Dit Belgische merk draagt subtiliteit hoog in het vaandel. Brillen ontwerpen is een kunst op zich en draait om het vormen van een idee. Het overbrengen van een emotie, waarbij je op zoek gaat naar verborgen eigenschappen die op hun beurt zorgen voor karakter.

Het ontwerpen van de monturen gebeurt in Antwerpen, het maken ervan in Frankrijk en Italië. Door de eigentijdse vormen, frisse kleurencombinaties en matte afwerking, drukt het merk zijn stempel met een passie voor verfijning en stijl.

Wist je trouwens dat de collecties van Binôche genderneutraal zijn en geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen? Stijl kent geen grenzen. Elk montuur kan de individuele stijl en persoonlijkheid van de drager vieren.

3. Komorebi

Geïnspireerd door moderne stijlen en lijnen creëert dit Belgische merk subtiele eyecatchers die tegelijkertijd bij iedere outfit passen. Komorebi betekent in het Japans letterlijk: ‘Het licht dat door de bomen schijnt’.

Licht is een inspiratiebron voor de ontwerpers. Dat zorgt ervoor dat ze bewuste materiaalkeuzes maken die de nodige finesse en kwaliteit weerspiegelen. Zo bestaan de brillen uit transparante kunststof of acetaat. Andere modellen zijn vervaardigd uit Japans titanium waarbij de monturen een gepolijste nabewerking krijgen die het zonlicht doet schitteren.

De designs zijn eerder sober en ingetogen, maar wie lang genoeg kijkt, ziet unieke kleuren en vormen die je nergens anders vindt. Het is in die eenvoud dat je de tijdloosheid van Komorebi kan terugvinden.

4. Natan

Natan is een naam die synoniem staat voor Belgische luxe, elegantie en haute couture. In samenwerking met Binôche worden de zonnebrillen ontworpen in Antwerpen en daarna handgemaakt in Italië.

De zonnebrillen belichamen de luxe die het modehuis van ontwerper Edouard Vermeulen kenmerkt. In tegenstelling tot een Gucci bevatten de monturen van Natan geen expliciete logo’s. Daarnaast heeft elke zonnebril een eigen glastint die perfect matcht met het montuur. Dat maakt dat de collecties elke keer weer verfijning en klasse uitstralen.

Uitbundige stijl - merken met een flamboyant design

5. Gucci

I could have my Gucci on’ - Wie een Gucci zonnebril draagt, maakt daar sowieso een statement mee. Het merk staat wereldwijd synoniem voor glamour en elegantie en is bovendien al meer dan honderd jaar een leidend luxemerk.

Het merk wil opvallen, zoveel is duidelijk. De befaamde GG-logo’s sieren de monturen en zorgen voor wat logomania waar je niet omheen kan. Minstens even kenmerkend zijn de huiskleuren wijnrood en groen die af en toe van een laagje glitter worden voorzien. En, de opvallende, oversized monturen. Het is die fijnzinnige extravagantie die van de zonnebrillen must-haves voor modebewuste mannen en vrouwen maakt.

Je draagt een Gucci zonnebril niet alleen als accessoire, maar ook als uiting van je oog voor klasse en schoonheid.

6. Celine

Verrassen met designs die echt uniek zijn, dat is waar de designers van Celine naar streven. Dat doen ze door in te zetten op edgy en speelse monturen die tegelijkertijd een minimalistische vorm hebben.

Vooral het oversized formaat en de massieve vorm trekken de aandacht, want in se zijn de collecties eerder minimalistisch. Monturen volgen eenvoudige lijnen, hebben een klassiek kleurenpalet en af en toe een knalpoot.

De iconische frames sluiten aan bij diverse gezichtsvormen en zijn er voor al wie een statement wil maken met een zonnebril.

7. Gigi Studios

Geïnspireerd door het artistieke karakter van de fashionwereld, proberen de designers van Gigi Studios te experimenteren met grote monturen, materialen en abstracte vormen. Elk montuur daagt de drager ervan uit om zijn/haar grenzen te verleggen met zelfexpressie.

De handgemaakte zonnebrillen kennen een verfijnde esthetiek. Ze zijn vintage met een tijdloze en moderne twist. Bovendien zijn ze gemaakt van edele materialen zoals natuurlijke acetaat. Het kantoengehalte zorgt dan weer voor comfort en soepelheid.

Vind een merk naar jouw zin bij Brilart

Elk merk brengt een uniek verhaal van design, kwaliteit en stijl met zich mee. Of het nu gaat om de elegantie van een Celine zonnebril, de weelderige logomania van Gucci of de artistieke expressie van Andy Wolf, bij Brilart hebben we een breed scala aan merken verzameld om aan jouw wensen te voldoen. Snuister rond in de merken in onze virtuele etalage of kom eens langs in onze winkel, wij geven jou graag het gepaste advies.