Wat is een goed budget voor een zonnebril?

Als we kijken in de winkel dan zien we dat 150 euro vaak een mooi startbudget is voor een leuke zonnebril. Daar heb je al een toffe monteur voor van een gekend merk. Bij het jonge volkje merken we een groeiende populariteit van merken zoals Ray-Ban en Guess. Je mag dit stilaan de klassiekers onder de youngsters gaan noemen.

brilart-blog-budget-zonnebril-1

Voor klassiekere heren grijpen we naar merken als Porsche Design, Tod’s en Serengeti. Maar voor deze merken red je het niet met 150 euro. Die monturen hebben vaak een betere afwerking en hebben meestal gepolariseerde glazen. Wil je echt het neusje van de zalm op je euh… neus, is Matsuda een topmerk. Dan spreken we wel al snel over 400 euro. Maar dan heb je wel een montuur uit Japans titanium en zijn ze standaard voorzien van gepolariseerde glazen.

 

Zo merk je al snel dat “één” budget voor een zonnebril een quasi onmogelijke taak is. We doen ons best om voor iedereen de beste zonnebril binnen het budget te vinden.

Nog belangrijker dan het budget voor een zonnebril

Of je nu een bril koopt van 150 euro of van 400 euro, het is noodzakelijk dat je de zonnebril goed verzorgt. Stop die dus altijd in een brillendoosje. De stevige kastjes bieden de nodige bescherming. Laat dus nooit je zonnebril rondslingeren in de auto. Plaats die ook niet op de passagierszetel. Leg die bovendien nooit achter de voorruit, want de zonnebril kan vervormen door de warmte. Je kan niet geloven hoe vaak mensen met een kapotte zonnebril de winkel instappen. Als je die maar twee keer hebt kunnen dragen, dan kocht je natuurlijk een zeer dure bril.

 

Lees ook: Hoe kies je de juiste zonnebril?

Bescherming van je zonnebril

De zorg voor een zonnebril is van groot belang, maar ook de bescherming speelt een hoofdrol. De eerste en belangrijkste taak van een zonnebril is je ogen beschermen tegen het schadelijke licht van de zonDaarom zijn de glazen van doorslaggevend belang in de bepaling van een prijs voor een zonnebril.

 

Op zoek naar een leuke montuur voor je zonnebril? Bekijk dan een ruim aanbod in onze webshop.