CARVEN

Het huis van Carven werd in 1945 gesticht door Marie-Louise Carven. Gespecialiseerd in outfits voor kleine dames zoals zij. Het merk was een directe hit bij de Franse elite in het naoorlogse Parijs.

Wil je de unieke collectie van

CARVEN bij Brilart ontdekken?

Gedurende haar lange carrière werd Madame Carven bekend door tal van handelsmerken, met name jeugdige stoffen zoals katoenen gingham en broderie anglaise, en ook exotische stoffen zoals Afrikaanse wasdoek en Indonesische batik, die ze meenam op een van haar verre reizen.

 

Haar beroemde geur uit 1946, "Ma Griffe", is vernoemd naar een zomerjurk gemaakt uit haar typisch groen-wit gestreepte doek. Madame Carven ging met pensioen in 1993 en haar oeuvre werd gevierd in een grote overzichtstentoonstelling in het Musée Galliera in 2002.

een modern-chique collectie monturen en zonnebrillen van hoogwaardige kwaliteit

In 2017 wordt Serge Ruffieux benoemd tot Creatief Directeur van Carven. Hij hield toezicht op de vrouwenmode, accessoires en schoenlijnen van het merk. Zijn eerste collectie voor het huis werd onthuld tijdens het lente-zomerseizoen 2018 in Parijs.

 

Voor zijn periode bij Carven verbleef Serge Ruffieux bijna tien jaar bij Christian Dior, waar hij tussen 2015 en 2016 mede-artistiek directeur was. Met Serge Ruffieux aan het roer is bij Carven een nieuw tijdperk aangebroken.

Nieuwe brillen van CARVEN